Росія вже вбила в Сирії понад 200 цивільних

Щонайменше 200 цивільних загинули через авіаудари Росії у Сирії, заявляє правозахисна організація Amnesty International, посилаючись на дані свідків та активістів.

У звіті, інформацію для якого збирали дистанційно, правозахисники проаналізували 25 російських ударів у п'яти різних районах з 30 вересня до 29 листопада, - пише ВВС

Ці дані вказують на серйозні порушення міжнародного гуманітарного права з боку Росії, кажуть правозахисники.

У звіті Amnesty International виділяє шість авіаударів, які призвели до десятків жертв серед цивільних, хоча жодних очевидних військових цілей поблизу не було. Зокрема на ринку в місті Аріха в провінції Ідліб загинули півсотні людей наприкінці листопада.

Росію також звинувачують у використанні некерованих авіабомб у густонаселених районах і касетних боєприпасів, які призводять до невибіркових руйнувань.

Москва неодноразово заперечувала жертви серед цивільних у Сирії через авіаудари, заявляючи, що такі закиди є частиною "інформаційної війни".

Росія почала проводити повітряні удари проти бойовиків угруповання "Ісламська держава" 30 вересня, заявивши, що діє на прохання президента Сирії Башара Асада.

Захід звинувачував Росію у тому, що вона наносить удари по повстанцям, які виступають проти сирійської влади.

сирія кримінал росія тероризм

Знак гривні
Знак гривні