ПС відхрестився від убитого СБУ диверсанта-буддиста. У ДУК може записатися будь-хто

За даними різних джерел убитий у ході спецоперації СБУ 10 грудня "диверсант" - це 50-річний Олег Мужчиль ("Лісник"), який був екс-розвідником ДУК "Правий сектор". Таке псевдо він отримав через те, що справді працював лісником, а потім став "буддистом".

Одна з версій біографії "правосека-буддиста"

У відповідь на цю інформацію ПС оприлюднив заяву:

"По-перше, нам невідомо, чи дійсно убитий бійцями "Альфи" чоловік є Олегом Мужчилем. По-друге, Олег Мужчиль дійсно перебував у структурі Добровольчого Українського Корпусу, але 31 серпня цього року він офіційно заявив, що припиняє співпрацю з "Правим сектором". Отож, оприлюднена інтернет-виданням інформація не може відповідати дійсності, адже від 31 серпня Олег Мужчиль не має відношення до ПС", - йдеться у повідомленні.

Журналіст та доброволець Дмитро Вовнянко на це міркує:

З приводу того що застрелений "Альфою" терорист виявився колишнім (!) членом ДУК. Не всім сподобається те що я напишу, але:

1. Колишній боєць - не діючий боєць. У період коли він був бійцем ДУК, я так розумію, претензій до нього не було.

2. Те, що людина виявилася пов'язаною з Лубянкою чи з Акваріумом, ще не означає що вона була з ними пов'язана завжди. ФБРівці колись ошарашили інфою, що на їхню думку більшість офіцерів ГБ, що стали працювати на ЦРУ, цей крок здійснили не через ідейні міркування і не через жадобу до бабла, а від патологічної потреби в гострих враженнях. Адреналін - теж свого роду наркотик і в тих, хто присів, ломки неабиякі. Те саме могло статися й тут. Людина покинула (чи її "покинули") ДУК ПС і знайшла собі нову пригоду.

3. ДУК ПС - не СБУ, не Держприкордонслужба і не спецназ ГУР. Це суто добровольче формування, до якого долучалися хто завгодно, коли завгодно і практично на який-завгодно термін. Там не було ані глибинної перевірки особового складу, ані тестів і медкомісій. Перебувати там може хто завгодно. В тому числі - агенти СЗР РФ та ГРУ ГШ РФ. У тому числі - агентура СБУ і ГУР ГШ ЗСУ. В тому числі - інформатори МВСУ. В тому числі - просто патріоти. ХТО ЗАВГОДНО.

4. Як би там не було - ані цей, ані всі попередні проблемні випадки з ДУК ПС, світлу пам'ять бійців ДУК ПС, які боролися й гинули за Україну зі зброєю в руках, не заплямують ніколи. Я бачив ДУК ПС в АТО. Мені б дуже хотілося аби всі добробати мали на фронті таку добру славу, як правосеки.
Шановні, політика-політикою, але давайте не забувати, що більшість цих хлопчиків і дівчаток добровільно (!) пішли на фронт, не отримували (на відміну від багатьох добробатів) за службу ані трьох копійок (!!) і воювали справді без страху і догани (!!!).

Давайте знати ціну словам.

мужчиль пс скандал сбу

Знак гривні
Знак гривні