Антикорупційна реформа: мінімальні тарифи на Одеській митниці знизинилсь усемеро (ВІДЕО)

Видатки перевізників знизилися в 7 разів завдяки реформам Одеської митниці.

Про це розповів заступник генерального директора Асоціації міжнародних експедиторів України Віктор Берестенко під час антикорупційного форуму в Одесі, - передає ЕП

За його словами, неналежна транспортна інфраструктура і ситуація в транспортній галузі роблять Одеську область невигідною для перевізників. Однак сьогодні можна спостерігати певні зрушення.

Берестенко розповів, що до початку реформ в Одеській митниці мінімальна вартість послуг оформлення вантажу для перевізників становила 170 доларів США. І ця сума була прив'язаною саме до іноземної валюти.

"Сьогодні деякі послуги безкоштовні, а ті, за які платиться - прив'язані до національної валюти. Зараз ми сплачуємо мінімум 580 гривень", - зауважив Берестенко.

"Тобто, результат роботи команди на Одеській митниці менше ніж за місяць - це зменшення видатків в 7 разів, спрощення процедури та менша кількість перевірок. Крім того, це ціна в національній валюті, що дозволяє нам планувати діяльність, фіксувати ціни, фіксувати контракти також в національній валюті", - пояснив він.

митниця одеса корупція реформи

Знак гривні
Знак гривні