Антикорупційне бюро офіційно запрацювало

Порошенко заявив про початок роботи Антикорупційного бюро. Відсьогодні ГПУ має передати справи про корупцію саме йому.

Глава держави рекомендує Генеральній прокуратурі розпочати передачу справ стосовно корупції до новоствореного Антикорупційного бюро.

Голова НАБ Артем Ситник обіцяє перші корупційні справи вже найближчими днями

Бюро працює під контролем "антикорупційної прокуратури". Хто такий антикорупційний прокурор як такий? Хто такий пан Холодницький як особа?

Як повідомляє кореспондент INSIDER, про це президент України Петро Порошенко сказав під час представлення заступника генерального прокурора – антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Глава держави нагадав, що завдяки призначенню Антикорупційного прокурора Бюро матиме можливість почати роботу найближчим часом, а крім того, розповів про те, що команда детективів, "які пройшли тестування починаючи від біографії і до детектора брехні", вже сформована.

"Генпрокуратура вже з сьогоднішнього дня може зробити такий крок, як передачу всіх справ по корупції в Антикорупційне бюро, де буде здійснюватися відповідний нагляд, супровід антикорупційною прокуратурою на чолі з Назаром Івановичем", – сказав Порошенко.

При цьому президент назвав новопризначеного антикорупційного прокурора "незалежною і професійною людиною".

"Я від сьогодні, з 1 грудня, очікую рішучих і ефективних дій як від антикорупційної прокуратури, так і від Антикорупційного бюро", – наголосив Порошенко.

За словами глави держави, реформування прокуратури буде продовжено, зокрема, він нагадав про створення генеральної інспекції, яка викриватиме злочинців усередині органів ГПУ, якою куруватиме заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе.

корупція холодницький реформи ситник прокуратура

Знак гривні
Знак гривні