Шокін призначив антикорупційним прокурором Холодницького (ДОКУМЕНТ)

Генпрокурор Віктор Шокін призначив керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, - пише Інсайдер.

"Віктор Шокін вивчив дані щодо тестування на знання законодавчої бази та загальні здібності, переглянув відеозаписи співбесід членів конкурсної комісії з обома претендентами, ознайомився з їх особовими справами та провів особисті співбесіди з кожним із них", – зазначено в повідомленні.

У підсумку, 30 листопада генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом призначив на посаду заступника генерального прокурора України керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Холодницький народився у 1985 році в місті Львові. У 2006 році закінчив юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка з відзнакою, отримавши кваліфікацію магістра права. Тоді ж розпочав трудову діяльність в органах прокуратури Київської області на посадах помічника, старшого помічника та старшого прокурора прокуратури Києво-Святошинського району.

З березня по грудень 2014 року обіймав посаду старшого помічника першого заступника Генерального прокурора України.

Наказом Генерального прокурора від 22 грудня 2014 року призначений першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим, яку після окупації Російською Федерацією передислоковано до міста Києва.

Згідно з декларацією кандидата, у 2014 році Назар Холодницький отримав 145,6 тис. грн доходу (зарплата). Має дві земельні ділянки – 1000 та 1200 кв. м та приміщення 18 кв. м. Окрім того, володіє автомобілем Mitsubishi Outlander 2007 року випуску.

Комісія з обрання антикорупційного прокурора подала на розгляд генеральному прокурору Віктору Шокіну для призначення спеціалізованим антикорупційним прокурором дві кандидатури: прокурора прокуратури Львова, бійця АТО Максима Грищука, і першого заступника прокурора Криму Назара Холодницького.

Замгенпрокурора Касько, який мав конфлікт із Шокіним, не пройшов у фінал.

прокуратура холодницький корупція реформи

Знак гривні
Знак гривні