Касько навіть не пройшов у фінал на антикорупційного прокурора

Заступник генпрокурора Касько, на якого "ставили" і Європа, і США, й адекватні активісти, не потрапив навіть у фінал виборів т.зв. "антикорупційного прокурора".

Конкурсна комісія обрала двох кандидатів на посаду керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури, одного з яких Генпрокурор має призначити головою нового органу.

Фіналістами конкурсу стали два молодих прокурора Максим Грищук та Назар Холодницький. Про це повідомляє ВВС

Максим Грищук, який набрав 9 голосів, працював у львівській прокуратурі, а з літа 2014 року воював в зоні АТО, зокрема в донецькому аеропорту.

Назар Холодницький, який набрав 7 голосів, вчився у Львові, до Євромайдану працював у прокуратурі Києво-Святошинського району Києва, а після того став першим заступником прокурора АРК Крим, який працює в екзилі.

Комісія відмовилась підтримати двох заступників Генпрокурора Романа Говду та Віталія Каська, яких експерти називали фаворитами конкурсу.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура є останньою ланкою, яка дозволить запрацювати Національному антикорупційному бюро.

ЄС неодноразово наголошував, що робота антикорупційної прокуратури є важливою умовою можливої візової лібералізації України та Євросоюзу.

Відбіркова комісія складалась з 11-и членів, дев’ять з яких представляли громадськість та експертне середовище, а двоє – Генеральну прокуратуру.

До останнього етапу відбору потрапили 10 кандидатів, з яких комісія вирішила направити Генеральному прокурору на вибір двох кандидатів.
Закон не дозволяв комісії обрати тільки одного претендента для направлення на затвердження Віктору Шокіну.

Напередодні комісія відмовилась провести тестування кандидатів на поліграфі.

корупція реформи говда касько прокуратура

Знак гривні
Знак гривні