Автовласникам: Довідку-рахунок ліквідують - це королева корупції ДАІ

"З сьогоднішнього дня ми "вбиваємо" довідку-рахунок – королеву корупції в ДАІ, годувальницю не одного покоління даішників – "довідка-рахунок" - наказала довго жити!" - написав на своїй сторінці у Facebook глава МВС.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримав дану ініціативу і зазначив, що це рішення дозволить прибрати ще одну корупційну схему.

Рішення було прийнято в середу й має бути опубліковане офіційно, - Яценюк обіцяв, що сьогодні, в четвер.

Яценюк пообіцяв підписати постанову уже до кінця дня, щоб на ранок 19 листопада її опублікувати і вона набрала чинності. Поки що повідомлення про офіційну публікацію не надходило.

У ході засідання прем'єр підрахував, що скасування даної процедури дозволить заощадити українським автомобілістам близько 118 мільйонів гривень на місяць.

"Ми пропонуємо повністю перекроїти процедуру. Будь-яка людина з машиною може прийти і покупець прямо за столом за 10 хвилин, пред'явивши документи, без всяких довідок-рахунків оформляють право передачі", - зазначив Аваков і додав: "На жаль, на складах у нас ще будуть залишки бланків, але я думаю ви підтримаєте, і ми їх спалимо".

Міністр окремо наголосив, що дане рішення також буде поширюватися на сільгосптехніку, але для цього треба додатково внести деякі законодавчі зміни.

Довідка-рахунок - документ, що підтверджує право власності покупця на автомобіль, спецтехніку або інший транспортний засіб. Довідка-рахунок являє собою бланк суворої звітності встановленого зразка, право на оформлення якого мають тільки відповідні організації, які мають дозвіл від департаменту ДАІ України.

ДАІ корупція реформи автомобілі мвс

Знак гривні
Знак гривні