Триває загострення по всій лінії фронту. Під Артемівськом - бій

Від вечора четверга бойовики 11 разів обстрілювали позиції українських військових в зоні АТО.

За повідомленням штабу АТО, обстріли здійснювали із гранатометів, мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Зайцевого на Артемівському напрямку стався бій між українськими вояками та бойовиками, - пише ВВС

Тим часом міністерство закордонних справ України висловило стурбованість через частіші порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків на Донбасі від початку листопада, що українські дипломати трактують як наміри порушити Мінські угоди.

"Особливе занепокоєння викликає географія обстрілів, їх інтенсивний і систематичний характер. У період з 1 по 11 листопада ц.р. бойовиками здійснено понад 240 обстрілів уздовж всієї лінії розмежування, в т.ч. з мінометів калібром 82 мм і 120 мм, які повинні бути відведені згідно Мінським угодам", - йдеться у повідомленні МЗС.

У МЗС також закликають ОБСЄ здійснити "всебічне розслідування порушень Мінських угод", і дати їм належну оцінку.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у звіті за 11 листопада зафіксувала порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Напередодні речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що Москва готує міжнародну провокацію проти України з метою звинуватити Київ у "геноциді російськомовного населення" Донбасу під час бойових дій у селі Сокільники на Луганщині.

Ці заяви прокоментував Слідчий комітет Росії.

"З досвіду слідчої роботи, якщо злочинець визнає факт злочину, згадує деталі, хоча і продовжує звинувачувати у всьому своїх жертв, значить, рано чи пізно визнає і свою провину", - заявив представник СКР Володимир Маркін.

У невизнаній "ДНР" в ескалації конфлікту звинувачують українську армію.
Напередодні сепаратисти заявляли про те, що сили АТО обстрілювали Спартак та околиці Донецька в районі аеропорту.

донеччина війна

Знак гривні
Знак гривні