Сепаратисти розгортають Гради. Військові мають наказ стріляти у відповідь

Сепаратисти розгорнули для стрільби "Гради" та артилерійські установки на кладовищі у селищі Лісне неподалік Макіївки, повідомили у прес-центрі АТО, посилаючись на дані розвідки.

Згідно з повідомленням, зброю зафіксували о 20:20 у середу ввечері, - передає ВВС

Також розвідники зафіксували переміщення приблизно 10 танків, 10 БМП та семи вантажних автомобілів із міста Шахтарськ до Донецька.

Напередодні у зоні АТО зафіксували обстріли з 82-міліметрових мінометів, які вже мали бути відведені згідно з Мінськими угодами.

Раніше у середу у прес-центрі АТО повідомляли про нарощування ескалації на ДонбасІ, а президент Петро Порошенко заявив, що в умовах крайньої необхідності військові мають наказ відкривати вогонь на ураження.

"Українські військові мають твердий наказ в умовах, коли створюється небезпека їхньому життю, в умовах, коли вони є об'єктом нападу, в умовах крайньої необхідності відкривати вогонь на ураження", - сказав президент.

Він зазначив, що попри перемир'я, ситуація на сході України має стійку тенденцію до загострення.

Президент сказав, що ці спроби зірвати Мінські домовленості свідчать про те, "що ризики і загрози національній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності і незалежності України залишаються надзвичайно високими".

Водночас пан Порошенко наголосив, що наказ військовим стріляти на ураження є лише оборонними діями і, незважаючи на провокації бойовиків, Україна виконує мирні домовленості.

донеччина війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні