На фронті можлива ескалація. Стріляють в усіх секторах. Відбито атаку на Майорськ (ВІДЕО)

Бойовики в неділю ескалацію по лінії зіткнення на Донеччині та Луганщині. За минулу добу на Донбасі зафіксовано 20 обстрілів у всіх секторах.

Незаконні збройні формування обстрілювали позиції української армії у Авдіївці, Пісках, Майорську, Щасті та інших населених пунктах. За даними прес-центру АТО, вогонь вівся з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а також озброєння БМП-2.
У Широкиному працював снайпер.

Близько обіду в неділю прихильники самопроголошених республік спробували штурмувати позиції військових в районі Майорська

Силовики кажуть, що коли нападники наблизилися до військових, ведучи вогонь, було прийнято рішення відповісти зі стрілецької зброї.
"Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли та спробували вийти з бою. В 14.40 вони намагалися обійти наші позиції, але потрапили під вогонь, понесли втрати та залягли. О 15.50 терористи відкрили вогонь з мінометів і під прикриттям цього вогню, забравши вбитих та поранених, відійшли", - сказано в повідомленні.

"У той час, коли українська сторона повністю дотримується мінських домовленостей, завершила відведення мінометів калібром до 100 міліметрів, прихильники так званого "Руського миру" продовжують обстрілювати мирні населені пункти", - ідеться у повідомленні прес-центру АТО, яке цитує ВВС.

У прес-центрі зазначили, що Зайцеве чотири рази обстріляли з автоматичних та протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок, Опине - п'ять разів з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Тричі вели вогонь по Красногорівці, двічі по Авдіївці, а також по Пісках та Новгородському. На маріупольському напрямку найманці вели прицільний вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї по Гранітному", - додали у повідомленні.

Там також повідомили, що пізно ввечері з міномета обстріляли Новоселівку Другу.

Водночас у самопроголошеній "ДНР" заявили про обстріли Донецька з боку українських сил.

Спочатку у суботу вдень сепаратисти сказали, що "бойовики київських націоналістичних батальйонів" обстріляли житловий квартал у центрі Донецька із саморобної пускової установки.

Згодом заявили вже про обстріл з "Градів".

У попередні дні українська сторона постійно заявляла про обстріли своїх позицій. Стурбованість із цього приводу висловили в ОБСЄ.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов пообіцяв, що якщо бойовики не припинять провокації, Київ припинить відведення зброї.

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні