Бойовиків ДНР-ЛНР агітують їхати в Сирію, а в Росії вже ховають загиблих там

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що серед членів незаконних збройних формувань "ДНР/ЛНР" активно агітують їхати воювати в Сирію, - пише ВВС

За його словами, українська розвідка підтверджує інформацію про те, що до від'їзду в Сирію спонукають "бойовиків, які мають досвід безпосередньої участі у бойових діях".

"Такі випадки непоодинокі. Навіть агітаційну літературу вони розповсюджують у цих незаконних військових підрозділах, які контролюються російськими генералами".

А тим часом на Кубані ховають першого загиблого

На Кубані, в хуторі Гречана Балка у середу мають відбутися похорони загиблого в Сирії російського контрактника Вадима Костенка.
Труну з тілом привезли до будинку сім'ї напередодні.
Про загибель у Сирії Вадима Костенка з Краснодарського краю 27 жовтня повідомили блогери російської групи Conflict Intelligence Team (CIT) на основі публікацій в соціальних мережах.
За їхніми даними, 19-річний солдат був убитий в суботу, 24 жовтня - саме в цей день, за свідченнями очевидців, представники сирійської опозиції намагалися атакувати російську базу Хмеймім у Сирії.
Водночас автори розслідування не впевнені, що Вадим Костенко загинув саме в результаті бойових дій. За їхніми словами, мова може йти і про нещасний випадок.
Пізніше інформацію про смерть контрактника, який служив на російській авіабазі в Сирії, підтвердили в міноборони РФ.
Там повідомили, що військовослужбовець, за попередніми даними, покінчив життя самогубством. У відомстві заявили, що судячи з sms у його мобільному телефоні, у нього були проблеми у відносинах з дівчиною.
Батьки Вадима Костенко в інтерв'ю агентству Reuters сказали, що не вірять у версію самогубства.
"Ми кожен день говорили по телефону близько півгодини. У суботу він був веселим, щасливим, сміявся", - розповіла журналістам мати солдата Світлана Костенко.
У міноборони Росії пообіцяли детально розслідувати всі обставини трагедії.

донеччина росія луганщина сирія війна

Знак гривні
Знак гривні