Ассад на пару з Путіним убив увосьмеро більше сирійців за ІДІЛ

Президент Сирії Башар Асад знищив у вісім разів більше сирійців, ніж терористична організація "Ісламська держава" (ІДІЛ), при цьому, за міжнародним законодавством, Росія може вважатися співучасницею його злочинів, оскільки вбивства відбувалися з використанням російського зброї, керованої операторами-росіянами.

Про це в прямому ефірі "Обозревателя" заявив директор Інституту сходознавства НАН України Олександр Богомолов.

"Військові злочини режиму Асада непрямим чином мають співучасників у вигляді Ірану і Росії ... Я нагадаю, що, за найскромнішими оцінками, через дії режиму в Сирії загинули 240 000 чоловік... Співвідношення, між іншим, жертв "Ісламської держави" і режиму в Сирії одна до восьми, тобто на кожного вбитого терористами сирійця припадає вісім жертв режиму Асада. Так от, тут є співучасть Росії, тому що літаки - російського виробництва, а вони ніколи не працювали без обслуговування російського техперсоналу, ні в одній з арабських країн ", - сказав Богомолов.

Він додав, що Росії також загрожує міжнародний суд за військові злочини, скоєні в Сирії, вже безпосередньо її армією.

"За різними оцінками, до 450 осіб мирного населення загинуло, три цивільні госпіталі були знищені російськими ударами. Росіяни спочатку браво коментували свої удари, щодня демонстрували кадри зйомки з кабіни пілота. І ось в 20-х числах жовтня вони припинили це робити, саме тоді, коли ці звинувачення з'явилися, бо зрозуміли, що вже у них рильце в пушку, і це вже військові злочини", - підсумував експерт.

кримінал путін тероризм росія сирія асад

Знак гривні
Знак гривні