МВС: У Дніпропетровську виборців підкуповують грішми за Укроп (ДОКУМЕНТ)

Сайт МВС повідомляє, добуквенно, наступне:

24 жовтня о 13.30 до міліції міста Дніпропетровськ надійшло повідомлення про те, що невідомий по телефону запропонував віддати свій голос за кандидата на посаду голови вказаного міста від політичної партії «Укроп» Філатова за винагороду в сумі 50 гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 КК України (підкуп виборця, учасника референдуму).

Нардеп Олександр Черненко додає деталей:

Зараз у Дніпропетровську. Тут стає гаряче.

Щойно спілкувався керівником слідчого відділу Дніпропетровська.
За його інформацію до міліції звернувся громадянин, який вказав, що на його мобільний телефон подзвонила невідома особа і запропонувала гроші за голосування за одного з кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська. Також була названа адреса, за якою пропонувалося отримати аванс.

Реагуючи на звернення, міліція направила за вказаною адресою співробітника в "штатском", який представився виборцем, що прийшов за обіцяними коштами. Співробітник встановив, що за вказаною адресою громадянам видавали по 50 гривень і ще 350 обіцяли видати після виборів.

Квартира виявилася орендованою, власник квартири дозволив правовоохоронним органам провести там необхідні оперативні дії.

У квартирі було затримано громадянина Г., в якого вилучили 4 900 гривень, мобільний телефон (з якого зокрема здійснювався дзвінок на номер заявника в міліцію), списки номерів телефонів інших громадян, агітаційну продукцію однієї партій (назва якої співзвучна з однією городньою рослиною).

філатов коломойський вибори-15 дніпропетровськ підкуп виборців

Знак гривні
Знак гривні