На Чонгарі підірвали дві електроопори, якими енергія йде до Криму (ФОТО)

У ніч на вівторок, 20 жовтня, біля селища Чонгар Херсонської області невідомі підірвали дві електроопори, які подають електрику до анексованого Криму, - повідомляє Громадське.

Як повідомили в управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, обидві опори лінії Мелітополь-Джанкой пошкоджені, але не впали, передає УНІАН.

За попередньою інформацією, вибух здійснений мінометними мінами 82-го калібру, які були прив'язані до опори. Дві з них не спрацювали. На місці працюють співробітники міліції і рятувальники. Чекають піротехнічну групу МВС, щоб знешкодити розірвалися міни.

Разом з тим, на сайті ДСНС України, а також на сайті регіонального управління ДСНС, підтвердження даної інформації поки немає.

Як розповів hromadske.tv колишній міністр енергетики Іван Плачков, підірвані на Чонгарі опори не спровокували зменшення поставок електроенергі.

6 жовтня біля Чонгара вибухом уже була пошкоджена електроопора, яка на сьогоднішній день відновлена.

З 20 вересня розпочалася безстрокова акція з недопущення вантажного транспорту до Криму, яка відбувається на трьох пунктах пропуску, розташованих на адмінкордоні з Кримом. «Громадянську блокаду» організовано Меджлісом кримськотатарського народу.

Перекривати дорогу учасники акції вирішили блоками. До охорони порядку під час акції залучено близько 100 правоохоронців і бійців батальйону Херсон.

крим анексія кримінал

Знак гривні
Знак гривні