Ультиматум Кремлю: нові дані по російських убивцях у Сирії (ФОТО)

Суть ультиматуму - зупинити злочини кремлівсько-терористичних сил в Україні та за її межами. А публікація даних кожного окремого пілота пов'язана з порушенням російськими терористами режиму припинення вогню на Донбасі", - йдеться в новому розслідуванні InformNapalm.org

Всі дані по ультиматуму та пілотах - за тегом "сирія"

Українська група InformNapalm.org смалить напалмом, мережеві активісти вираховують прізвища російських пілотів і публікують зібрану інформацію, в тому числі й арабською мовою. Публікуємо одне з таких розслідувань.

17 та 18 жовтня російсько-терористичні сили здійснили низку провокаційних обстрілів у районі н. п. Піски (Донецька область). В результаті обстрілу було поранено військовослужбовця Збройних сил України. У відповідь на це порушення ми публікуємо дані про штурмана бомбардувальника Су-24М (бортовий номер 16 (білий)) 6980-ї гвардійської авіабази.

Борт 16 (білий) був помічений у каральних операціях проти сирійського народу в репортажі RT.

Знайти дані про екіпаж літака допомогли відео телеканалу “Зірка”, репортаж про навчання льотчиків 6980-ї гв. авіабази.

На відео штурман Антон Шульга дає інтерв’ю журналісту на фоні Су-24 з бортовим номером (10, 18 або 16). З’ясувати, що Антон Шульга (дата народження 18.02.1989, закінчив середню школу №16 міста Челябінськ, закінчив ЧВВАГУШ у 2011 році) бере участь у каральній операції в Сирії й непрямо підтвердити, що він – штурман 16 борту, допомогли волонтери з центру “Миротворець” (окремо дякуємо співробітнику центру з позивним Shurf).

Під час збору та аналізу інформації встановлено, що Антон Шульга перед вильотом у Сирію зачистив у мережі Інтернет усі свої дані. Але підвела Антона його власна дружина. Вона, звісно, старалася з усіх сил, але її поспіх впав в око аналітикам. Саме завдяки її старанням ми отримали основну інформацію про її чоловіка – військового злочинця. У нас не було фотографій Антона Шульги з Сирії, тільки з Шагола під Челябінськом. І ми не були на 100% впевнені в тому, що він полетів на Близький Схід. Але Анастасія Шульга розвіяла наші сумніви. У кінці вересня вона раптово видалила з акаунта всі фотографії з чоловіком, видалила саме тоді, коли почалося перекидання російської авіації в Сирію (на першому скріншоті фотографії в її соціальному акаунті 25 вересня, на другому – 17 жовтня; видалені фото виділені червоним). Цього їй було замало, і вона змінила прізвище. Так ми взнали дівоче прізвище Анастасії, а завдяки цьому – попереднє місце проживання в Білорусі й дату народження, а також додатково переконалися, що чоловік з фотографій зник не просто так. Ну а дбайливо зібрані Анастасією весільні знімки надали нам масу інформації про рідню чоловіка і про нього самого.

Чому ми вважаємо, що Шульга – штурман борту 16:

– його дружина в кінці вересня, тобто під час перекидання літаків у Сирію, видалила зі свого акаунта всі фотографії з чоловіком (перша спроба замести сліди);

– згодом вона змінила прізвище на дівоче (друга спроба замести сліди);

– у сирійській операції беруть участь Су-24М – 04 (білий), 05 (білий), 08 (білий), 16 (білий), 25 (білий), 26 (білий), 71 (білий); Су-24М2– 72 (білий), 74 (білий), 75 (білий), 76 (білий), тобто з нашого списку ми можемо виключити борти 10 та 18.

Також ми зараз покажемо, що Міноборони РФ каже неправду, коли говорить, мовляв, ударів завдали по бойовиках ІД, а не по опозиції.

Проаналізувавши відео каналу Росія 24, ми виявили цікаві дані (представлені на 01:27) – мапу, на якій позначені місця авіаударів Су-24М в районі Ел-Латамна, Тельбіса, Ер-Растан. З того ж відео, що в нічних авіаударах 01.10 брали участь борти 05 (білий) та 26 (білий) з 6980-ї гв. авіабази. Нагадуємо, що дані екіпажів цих літаків були встановлені групою ІнформНапалм в попередніх статтях.

Далі ми порівняли місця завдання ударів з інтерактивною мапою громадянської війни в Сирії (червоним позначено урядові війська Сирії, зеленим – помірна опозиція Сирії). Як бачимо, удари Су-24М 01.10.2015 було завдано по містах, що контролюються сирійською опозицією.

Тепер використаємо відео каналу ВДТРК з репортажем, присвяченим нічним ударам 01.10.15. На ньому ми бачимо борт 16, який і проводив каральний напад на Ел-Латамна, Тельбіса, Ер-Растан.

Отже, підтверджено, що екіпаж борту 16 причетний до бомбування мирних сирійських жителів та помірної опозиції, а його льотчики – військові злочинці.
Військовим очільникам РФ ми нагадуємо, що кожен військовий злочин, як в Сирії, так і на Донбасі, буде супроводжуватися асиметричною відповіддю з боку нашої міжнародної волонтерської групи.

Матеріал підготовлено міжнародною волонтерською групою InformNapalm і поширюється по ліцензії Creative Commons.

війна сирія росія тероризм

Знак гривні
Знак гривні