Бойовики перенесли псевдовибори. Київ і США вітають це

Влада самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» заявляє, що псевдовибори буде перенесено на наступний рік. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Луганський інформаційний центр із посиланням на представників сепаратистів на Мінських перемовинах Владислава Дейнего та Дениса Пушиліна.

«За підсумками цієї роботи повідомляємо про згоду «ДНР» і «ЛНР» на перенесення виборів з 18 жовтня і 1 листопада на наступний рік», – йдеться у повідомленні.

Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма привітав рішення бойовиків «ЛНР» та «ДНР» про скасування позапланованих «місцевих виборів».

Як наголошував під час переговорів лідерів Франції, Німеччини, Росії та України у Парижі президент України Петро Порошенко, вибори на тимчасово окупованих територіях можуть бути визнані дійсними, тільки якщо вони відбудуться виключно за українським законодавством, під міжнародним спостереженням і будуть визнані вільними, чесними і прозорими.

США привітали відкладення сепаратистами на Донбасі «виборів», призначених раніше на 18 жовтня та 1 листопада.

«Сполучені Штати вітають повідомлення, що підтримувані Росією сепаратисти відклали новий раунд незаконних виборів на сході України. Люди, які живуть у контрольованих сепаратистами районах, заслуговують на обрання місцевої влади за міжнародними стандартами, відповідно до українського законодавства і за спостереження ОБСЄ, як це передбачають мінські домовленості», – наголосив речник зовнішньополітичного відомства США.

донеччина вибори луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні