Пропаганда навіть у прогнозі погоди: синоптики з Росії розповідають про погоду, сприятливу для бомбування Сирії (ВІДЕО)

При цьому перший же удар російських ВПС 30 вересня по околицях Хомса забрав життя щонайменше 36 цивільних осіб. Місцеві ЗМІ заявили, що ніяких бойовиків ІД в точці удару не було, а фронтова авіація РФ бомбить місця зосередження противників режиму Башара Асада.

В ефірі російського державного телеканалу Россия 24 вийшов прогноз погоди, в якому детально розповіли, наскільки сприятливі метеоумови в Сирії для нанесення авіаударів, - повідомляє Ліга.

Спочатку ведуча на тлі кадрів бомбардування Сирії інформує телеглядачів про те, що в першу добу після введення російської авіації в країну було скоєно близько 20 вильотів.

"Час для початку повітряної операції обрано дуже вдало. Поблизу немає активних циклонів, невеликий вихор, який міг би вплинути на погоду в Сирії, йде на схід. Найближчим часом ця частина Аравійського півострова опиниться в області високого тиску й атмосфера буде стабільна. Тобто, ні опадів, ні сильних вітрів чекати не варто, а саме ці характеристики вважаються одними з найважливіших для бойової авіації", - повідомила синоптик, зазначивши, що, жовтень - "загалом сприятливий для польотів місяць".

За її словами, хмари, розташовані на висотах від 4 до 10 км, не ускладнять пілотування.

"У таких метеоумовах літаки можуть "пірнати" під хмари і наносити ефективні удари по наземних цілях. І тільки при активній протидії ППО піднімаються вище. Виходить, що виконання бойового завдання російським ВПС можуть ускладнити тільки піщані бурі", - повідомила ведуча програми.

Туреччина і її партнери по очолюваній США коаліції, яка бореться проти терористів Ісламської держави, закликали Росію припинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції і зосередитися на боротьбі з джихадистами.

У свою чергу, начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил РФ генерал-полковник Андрій Картаполов заявив, що російська військова авіація буде нарощувати авіаудари в Сирії.

війна сирія росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні