Росія почала війну в Сирії. Б'ють по союзниках США

Cьогодні Радфед Росії дозволив використання Збройних сил у Сирії. І сьогодрі ж стало відомо, що російська авіація завдала ударів по розташованих у Сирії об"єктах.

СNN з посиланням на високопоставленого американського чиновника повідомляє, що ВПС Росії завдали перший удар у Сирії у районі міста Хомс. Підтверджує нанесення авіаударів і російське Міноборони. Втім, не вказується, де знаходяться цілі і сказано, що удари точкові. Як повідомив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, цілями є угруповання "ІДІЛ".

Натомість джерела у Сирії повідомляють, що жодна з територій, по яких Росія завдала авіаударів, не перебуває під контролем так званої Ісламської держави. Як стверджують офіційні особи США та представники руху Хезболла (шиїтська організація, союзна до режиму Асада), були вражені міста Талбіса, Растан, Заафаранія та Макрамія. Вони знаходяться поблизу міста Хомс.

Лідер антиасадівських повстанців, який координує свої дії з штабом спільних операцій у Йажамаа аль Езза: "Вони знаходяться в Хамі, а не в Хомсі, і вони координують свої дії зі штабом спільних операцій - тобто так, вони є союзниками США. Вони не входять до програми американського тренування та постачання, але вони узгоджують свої дії з антиасадівською коаліцією".

За даними Reuters, щонайменше 27 осіб (серед них 6 дітей) були вбиті в результаті авіаударів по території провінції Хомс.

війна сирія росія

Знак гривні
Знак гривні