VISA припиняє працювати з усіма російськими банками

Американська компанія Visa, що надає послуги проведення платіжних операцій, з 1 жовтня відмовляється від гарантованого обслуговування операцій за картками російських банків.

До цього терміну Національна система платіжних карт РФ (НСПК) повинна повністю переключити всі операції Visa на себе, - повідомляє Інсайдер.

Кілька учасників ринку розповіли, що Visa розіслала лист, в якому попередила членів системи про зміни у порядку обслуговування карт.

"Visa повідомила, що з 1 жовтня, якщо авторизаційні запити (отримання схвалення від системи на проведення операції) з локальними операціями (всередині РФ) будуть надходити в Visa, вона не гарантує їх обробку",— говорить один зі співрозмовників.

За його словами, Visa фактично знімає з себе відповідальність за відмову обробляти операції, за які їй довелося б повторно внести страховий депозит у ЦБ. Visa підтвердила направлення такого листа всім банкам.

З 1 жовтня відповідно первісній схемі російські банки повинні працювати тільки по процесінгу НСПК. Однак, за інформацією видання, повна міграція ще не завершена.

За оцінками учасників ринку, на повне завершення міграції в НСПК необхідно не менше місяця. У відведені Visa за три робочих дні вересня завершити цей процес навряд чи можливо, вважає один із співрозмовників.

В який термін схема буде повністю запроваджена і чи встигнуть це зробити до 1 жовтня, в НСПК не розкривають. "Це внутрішній технологічний процес НСПК, який реалізується відповідно до затвердженої "дорожньої карти" і ніяк не впливає на еквайринг операцій", — пояснили там.

банки санкції росія visa

Знак гривні
Знак гривні