Добкін влаштував успішну провокацію з вулицею героїв Беркута - на будинок напали

Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що через напад на будинок депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна порушили справу.

При цьому пан Аваков закликав екс-губернатора Харківщини припинити "провокації" у Харкові, - пише ВВС

В емоційному дописі у Facebook міністр відзначив, що Добкін запропонував перейменувати одну з вулиць Харкова на вулицю "героїв Беркута".

"Перестань провокувати кров!" - написав міністр. Також він закликав харків'ян "не піддаватися на провокації".

Михайло Добкін раніше заявив, що хоче вивезти сім'ю з України і не вірить, що міліція знайде винних у нападі на будинок.

Петарди і написи на парканах

Зранку в середу біля будинку Михайла Добкіна зібралися близько 50 людей у балаклавах. Вони повісили на будинку табличку "вул. Беркуту", намалювали на воротах півня, замалювали білою фарбою вікно будинку та збили зовнішню камеру спостереження. Крім того - перекинули через огорожу димові шашки і фаєри.

Потім, поспілкувавшись з охороною будинку, молодики пішли.
Як повідомляють очевидці, кілька міліціонерів, які прибули на місце подій, нікого не затримали. У міліції кажуть, що після приїзду правоохоронців біля будинку нікого вже не було.

Люди в міськраді

Пізніше молоді люди в балаклавах зайшли в будівлю Харківської міськради, де вимагали зустрічі з Михайлом Добкіним або міським головою Геннадієм Кернесом.

Кілька з них проникли до приймальні мера, пробули там кілька хвилин, після чого залишили будівлю.

Дехто з молодиків наголошували на мирному характері акції, але на виході сталася штовханина з правоохоронцями. Інформації про затриманих не надходило.

Через інцидент у засіданні ради оголосили паузу - депутати виступили з вимогою заслухати звіт місцевого МВС про події в місті. Згодом невідомі пішли від міськради.

Як повідомляє прес-служба міліції Харкова, через інциденти біля будинку Добкіна і в міськраді порушили справу про хуліганство й опір представникам влади - ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ст. 342 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці запевняють, що ретельно вивчають усі обставини і встановлюють осіб, які брали участь у цих подіях.

Вивезти родину з України

Пан Добкін тим часом заявив, що хоче вивезти свою сім'ю з України. Політик повідомив, що у момент інциденту в будівлі перебували двоє його неповнолітніх дітей.

Також екс-губернатор пообіцяв, що сам він залишиться в Україні і буде продовжувати політичну діяльність. Екс-губернатор Харківщини додав, що закликатиме всіх не вкладати грошей в Україну, бо це "ненадійна країна", де не працюють закони.

За словами Добкіна, він не вірить, що міліція встановить винних у нападі на його будинок.

Під міськрадою:

харків добкін скандал

Знак гривні
Знак гривні