Американські військові-жінки публічно годують грудьми - розбивають стереотипи (ФОТО)

Фото годування грудьми в армії змінює стереотипи, - пише Олівія Лейс-Еванс, BBC Trending

Фотографія десятьох американських жінок-військових, які годують дітей грудьми, стала надзвичайно популярною в інтернеті.

Сотні людей висловлюють подяку фотографу Тарі Рубі за нагадування світу про те, що годування дітей у публічних місцях не є чимось негожим.

Фотографією поділилися майже 20 тисяч користувачів, вона викликала безліч відгуків у Facebook та Instagram.

Один з користувачів написав: "Це прекрасний спосіб показати, наскільки жінки віддають себе своїй країні і родині".

Фотограф не з чуток знає, як бути молодою матір'ю в армії. Вона пройшла через це під час служби в американських ВПС в 1997-2001 роках.

"Я годувала дитину скрізь, де могла знайти місце. Не було спеціального приміщення. Багато разів я працювала всю ніч, і мені потрібно було знайти порожній офіс, щоб зцідити молоко", - розповіла вона BBC.

Рубі розповідає історії інших матерів-військових, які зціджували молоко позаду танків і бронемашин під час військових операцій.

На цю фотографію її надихнуло рішення керівництва військової бази Форт-Блісс у Техасі, які відкрили кімнату для годування для матерів на військовій службі.

"Годування груддю не означає, що вони перестають бути солдатами, я думаю, вони стають кращими солдатами", - пише фотограф.

Непрофесіоналізм?

Вперше Рубі опублікувала фотографію в минулий четвер, однак пост був видалений.

Пізніше вона знову розмістила знімок, і активісти, що підтримують право на годування в громадських місцях, наслідували її приклад. У Facebook вже заявили, що це фото не порушує правил соцмережі.

Фотографія викликала переважно позитивні відгуки, проте деякі користувачі запитують, наскільки доречно годувати дитину у військовій формі.

Одна жінка написала: "Носити військову форму - значить безпосередньо представляти нашу країну, і носять її професіонали, тому я (перебуваючи на службі найкращих у світі ВМС) вважаю, що це дуже непрофесійно".

Рубі, у свою чергу, заявила, що її знімок - перший груповий портрет, на якому зображені жінки-військові, що годують грудьми.

"Якщо ти робиш щось нове і змінюєш історію, не всі будуть з тобою погоджуватися. Потрібно продовжувати і дивитися вперед", - написала вона.

Робін Рош-Полл, автор і засновниця онлайн-групи підтримки грудного вигодовування в армії, сподівається, що ця фотографія допоможе в боротьбі з почуттям відторгнення, яке у людей в США зазвичай викликає годування груддю.

Лише близько 14,5% чинних військових - жінки, тому рух за годування грудьми в армії є особливо унікальним, зазначає вона.

"Хлопці не розуміють цього. Їхня культура - культура вояк, тому демонстрація чогось жіночного і турботливого для них вважається проявом слабкості", - говорить Рош-Полл.

Рубі сподівається, що цей знімок розсіє будь-які сумніви в тому, що годування грудьми і військова служба можуть бути несумісні.

"Ти можеш бути гарною матір'ю і хорошим солдатом одночасно. Не треба обирати", - каже вона.

армія краса стать гумор

Знак гривні
Знак гривні