Австрія слідом за Німеччиною вводить на кордоні контроль документів

Австрія вживає заходів для упорядкування перетину її кордонів. Поліція отримала наказ на здійснення контролю, заявив австрійський канцлер. Тільки у ніч на понеділок до країни з території Угорщини прибули 7000 біженців, - пише Німецька хвиля.

Нагадаємо, раніше Німеччина відновила прикордонний контроль у Баварії у зв'язку з напливом біженців

Австрійська поліція знову очікує тисячі біженців з боку кордону з Угорщиною в понеділок, 14 вересня, повідомляє інформагентство Reuters. За інформацією речника поліції федеральної землі Бургенланд, тільки за ніч на понеділок до Австрії прибули сім тисяч біженців, а за неділю до країни потрапили близько 14 тисяч мігрантів.

Між тим канцлер Австрії Вернер Файманн у понеділок повідомив на прес-конференції, що "поліція отримала наказ на здійснення контролю" на кордонах. Він однак наголосив, що цей захід не означає припинення дії Шенгенської угоди. Раніше у цей день речниця канцлера заявляла, що "згідно з Шенгенською угодою може відбуватись вибіркова перевірка документів" на кордонах.

Як повідомлялось, увечері у неділю, 13 вересня, поліція Німеччини встановила блокпости на федеральній автотрасі B20, що з'єднує баварський Фрайлассіг і австрійський Зальцбург, і почала перевірку автомобілів, що в'їжджають.

За словами генерального секретаря Християнсько-соціального союзу Андреаса Шоєра, прикордонний контроль триватиме до "конкретних рішень", ухвалених на європейському рівні, повідомляє агенція dpa. Ці рішення, як очікується, будуть прийняті на екстреній нараді міністрів внутрішніх справ 28 держав-членів ЄС 14 вересня.

біженці сирія австрія криза Європа

Знак гривні
Знак гривні