Нової хвилі мобілізації в Україні не буде. Поки що

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що зараз немає необхідності у черговій хвилі мобілізації. Про це він заявив, спілкуючись із журналістами на форумі YES.

"Все буде залежати від обстановки, яка складеться. Поки нам достатньо того ресурсу, який у нас є... І я дуже сподіваюся на те, що фінансовий ресурс бюджету наступного року дасть можливість залучити до проходження служби у Збройних силах максимальну кількість людей по бажанню, контрактною службою", - сказав Полторак.

За словами міністра, "на сьогодні такої необхідності немає. Але ми готові в будь-який час, якщо буде загроза державі Україна, приступити до мобілізування".

На питання про бойову готовність ЗСУ Полторак відповів: "На сьогодні в зоні проведення антитерористичної операції знаходиться достатня кількість особового складу для того, щоб утримати ситуацію".

Як сказав Полторак, не припиняється підготовка особового складу в навчальних центрах, і практично всі навчальні центри в Україні переповнені. "Люди там займаються бойовою підготовкою. Проводяться навчання - як одиночна підготовка, так і злагодження підрозділів. Також бойові навчання у складі полку, бригади", - зазначив міністр оборони.

війна полторак зсу мобілізація

Знак гривні
Знак гривні