Рекордна міграція до ЄС: після Мілану та Греції - протести мігрантів у Будапешті. 2,5 тис. загиблих за півроку

Кількість нелегальних мігрантів, які в'їжджають в Європу, вже досягла рекордного рівня. Тільки в липні до країн ЄС потрапили 107,5 тис. людей. Європейський Союз оголосив, що 14 вересня проведе термінову зустріч для вирішення кризи із припливом мігрантів.

ООН каже, що головним фактором, який впливає на масовий приплив мігрантів, є конфлікт у Сирії, що триває вже довгий час.

Щонайменше 2,5 тис. мігрантів померли від січня 2015, більшість із них потонули у Середземному морі.

Огляд - за матеріалами ВВС

Німеччина очікує цього року не менше 800 тис. мігрантів, тобто в чотири рази більше, ніж зазвичай.

Часом нелегальна міграція закінчується трагедіями. Так, нещодавно в Австрії знайшли вантажівку з 71 трупом. Скоріше за все, це були втікачі з Сирії

Протести мігрантів відбувались у Мілані. Нелегали вимагали документів.

У ніч на середу материкової частини Греції дісталися кілька тисяч нових переселенців, переважно з країн Близького Сходу.

Австрія розпочала посилені огляди вантажівок на своєму східному кордоні по тому, як в одній з машин поблизу кордону із Угорщиною було знайдено 71 мертві мігранти.

Сотні інших мігрантів упродовж останнього тижня потонули у Середземному морі, намагаючись дістатися із Лівії до Європи.

Загибель мігрантів, які пробують дістатися ЄС, зобразив нещодавно всесвітньовідомий графітчик Бенксі:

Cотні мігрантів зібралися на стихійний протест біля головного залізничного вокзалу в Будапешті. Поліція закрила його, аби запобігти подальшому просуванню переселенців країнами Євросоюзу.
Натовп мігрантів скандував "Німеччина", а учасники протесту показували квитки. Багато мігрантів перебували на вокзалі вже кілька днів. За даними місцевих ЗМІ, вони переважно є сирійцями, афганцями чи еритрейцями.

Сьогодні Вокзал Келеті у центрі Будапешта відкрився після масових протестів, які тривали два дні.
Близько двох тисяч переселенців, які провели останні ночі на привокзальній площі, кинулися до платформ Келеті.
При цьому керівництво вокзалу оголосило, що поїзди в Західну Європу поки що скасовані. Попри це дехто з мігрантів все ж спробував проникнути у потяги, пунктом призначення яких значиться Мюнхен.

У самому ЄС немає єдності, як підходити до вирішення проблеми із мігрантами.

Наприклад, Франція розкритикувала Угорщину за встановлення колючого дроту на кордоні із Сербією для того, аби стримувати мігрантів.

міграція скандал Європа

Знак гривні
Знак гривні