Є відео, де добре видно хлопця, що кидає гранату (ВІДЕО)

На відео, знятому Радіо Свобода під Верховною Радою, дуже добре видно молоду людину, яка виймає гранату з рюкзака та жбурляє її в бік правоохоронців.

Відео знято з різних ракурсів.

Добре відомо, що попри марлеву "маску", опізнати людину при цьому можливо з імовірністю практично сто відсотків (звісно, не по інтернету - а спеціалістам-кримінологам).

Відео:

Аналіз Радіо Свобода:

На міліцейських кадрах видно, що футболка та шорти на затриманому схожі на ті, що були на невідомому з відео Радіо Свобода. Також у затриманого був при собі чорний рюкзак. На відео журналістів невідомий дістає гранату з такого ж рюкзака. Чи не найхарактернішою рисою людини на відео з-під стін парламенту був низький зріст. На кадрах, які опублікували правоохоронці, підозрюваний також помітно нижчий за оточуючих.

Ось для порівняння фото підозрюваного Ігоря Гуменюка - хлопець виявився з Кам'янця-Подільського, Хмельницької області:

Командир добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення Олександр Писаренко підтвердив, що затриманий за підозрою у вбивстві бійця Нацгвардії, є членом їхнього батальйону і зараз у відпустці.

Як він зазначив у коментарі Громадському, членам батальйону не дозволяється вивозити зброю із зони проведення АТО, тому командир не знає звідки у їхнього бійця з’явилася граната. Натомість журналісти Громадського помітили декілька гранат на базі батальйону у Межигір’ї.

Окрім того, як наголосив Писаренко, всі члени батальйону є безпартійними, оскільки він є підрозділом МВС. Однак на базі формування присутня символіка «Свободи».

свобода гуменюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні