Київський штаб БПП очолив скандальний екс-регіонал Столар

Це той Столар, який свого часу був звинувачений у підкупі виборців, а у 2014 році програв вибори на Оболоні Білецькому. Депутат Київради Вадим Столар очолив київський міський штаб "Блоку Петра Порошенка-Солідарність". Про це Українській правді стало відомо з джерел, близьких до мера Києва Віталія Кличка.

"Кандидатуру Столара погоджено. Він займатиметься мажоритарниками, партією і Віталієм Кличком як кандидатом у мери Києва. Офіційно ж штаб очолить Олег Гаряга (голова Шевченківської райорганізації УДАРу - УП), але він буде "весільним генералом". Реально керуватиме Столар", - каже джерело.

До того ж, Столар є одним із переговорників щодо злиття БПП і УДАРу напередодні місцевих виборів.

Наприкінці липня київську організацію партії "УДАР Віталія Кличка" очолив голова Шевченківської адміністрації Києва Олег Гаряга.

Як відомо, 2006 року Вадим Столар пройшов до Київської облради за списком "Нашої України".

2010 року став нардепом від Партії Регіонів, однак у серпні 2012 року вийшов із партії. Від 2014-го є депутатом Київради, позафракційний.

Вадим Столар відомий як бізнес-партнер Вагіфа Алієва, разом вони зводили поряд зі станцією метро "Театральна" офісний центр, який під тиском киян віддали під Музей Києва.

Окрім того, родина Столара причетна до скандальної забудови на Микітській Слобідці. Його мати була співвласницею, а батько – директором фірми "Майк", на яку виводили землю під вказане будівництво.

Також, за даними "Наших грошей", Столара пов’язують із будівельною аферою "Еліта-Центру": у середині 2000-х він був співвласником ТОВ "Еліта-Будінвест", через ТОВ "Марс-1" частку в цій компанії мали Інна Майструк та Олександр Волконський, якого вважають організатором афери "Еліта-Центру".

У цей самий період, у 2004-2006 роках, згідно з даними кримінальної справи, обидві фірми – "Еліта-Будінвест" і "Марс-1" – входили в групу компаній, які через фіктивні договори на інвестування в житлове будівництво заволоділи коштами понад півтори тисячі громадян на суму 382 млн грн.

Нагадаємо, що будівництво житлового комплексу (РК) "Сонячна Рів'єра" в мікрорайоні Микільська Слобідка в Дніпровському районі Києва на цей час заморожено. Про це повідомила в липні Київська міськдержадміністрація (КМДА) з посиланням на мера Києва - голову КМДА Віталія Кличка.

вибори-15 вибори скандал столар

Знак гривні
Знак гривні