Швайка отримав хабаря Харлеєм і засвітив його на благодійному мотопробігу (ФОТО)

Ігор Швайка на посаді міністра агарної політики отримав у подарунок від колишніх працівників ДПЗКУ мотоцикл «Harley-Davidson» за вчинення дій в їхніх інтересах.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 29 липня.
Йдеться про мотоцикл «Harley-Davidson», модель FLH, 2013 року випуску, вартістю 250 тис. грн - пишуть Наші Гроші.

Порушено кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу – отримання неправомірної вигоди. З боку Державної продовольчо-зернової корпорації України діяло двоє осіб, їх імена невідомі.

Мотоцикл був придбаний у липні минулого року і переданий Швайці у серпні. У документах щодо придбання мотоцикла стоять підписи, нібито Ігоря Швайки. Відтак столичне ГУ МВС має провести почеркознавчу експертизу.

Печерський райсуд дав слідчому Генпрокуратури доступ до документів Мінагрополітики з можливістю їх вилучення: листів з резолюціями у кількості не менше 15 примірників з оригіналами підпису Швайки, заяви екс-міністра, написаної власноруч, про проведення перевірки, передбаченої законом про очищення влади, а також декларацій про доходи Швайки за 2013-2014 рр.

Швайка на Харлеї

Ігор Швайка показав мотоцикл «Harley-Davidson» у травні цього року на благодійному мотопробігу, збір коштів з якого мав піти на підтримку військового госпіталю.

На запитання журналістів Швайка підтвердив, що цей мотоцикл – подарунок "друзів".

«Знали, що я давно вже хотів мотоцикл. І близькі друзі зробили такий подарунок. Сказали, що тепер треба вступати в клуб й опановувати», – прокоментував Швайка.

Нагадаємо, що проти працівників ДПЗКУ відкрито кримінальні провадження у зв’язку численними фінансовими порушеннями. Як з’ясували журналісти, після призначення міністром агрополітики Ігоря Швайки у ДПЗКУ продовжили працювати старі схеми, які раніше «кришував» Юрій Іванющенко, зокрема сотні мільйонів гривень зливалися іноземним компаніям.

скандал корупція швайка хабар

Знак гривні
Знак гривні