Соціологія: Росіяни підтримують відключення інтернета й цензуру

Більшість росіян готові підтримати відключення інтернету в надзвичайній ситуації, за даними опитування ВЦВГД. Результати дослідження свідчать, що в загалом підтримують відключення інтернету 58 відсотків респондентів, - пише Медуза.

48 відсотків росіян підтримують таку міру в разі національної загрози, ще 9 відсотків вважають, що доступ в інтернет можна відключати у разі масових мітингів, ще один відсоток респондентів вказав інші причини для обмеження доступу до інтернету.

49 відсотків росіян виступають за цензурування інтернету. Серед тих, хто інтернетом не користується, цензуру підтримують 57 відсотків респондентів.

45 відсотків росіян підтримують фільтрацію зарубіжних ЗМІ.

46 відсотків респондентів ствердно відповіли на питання про необхідність блокування в соцмережах груп, пов'язаних з організацією антиурядових протестів.

Приблизно стільки ж - 45 відсотків - вважають, що необхідно блокувати відео гурту Pussy Riot.

Як свідчать дані опитування, більшість росіян не бачать загрози «соціальним скріпам» і сімейним цінностям з боку інтернету.

У дослідженні вказується, що постійними користувачами інтернету в Росії є 42% населення. Зовсім не користуються інтернетом (не виходили в Мережу протягом півроку і більше) 38% росіян, а час від часу (до декількох разів на тиждень протягом останнього півроку) використовують мережу 20% респондентів.

інтернет маразм росія соціологія

Знак гривні
Знак гривні