Новим керівником Луганської області став відомий волонтер

Чутки про це призначення почали ходити ще минулого тижня. Невдовзі після того, як президент Петро Порошенко зробив "хід Москалем", перемістивши очільника Луганської військово-цивільної адміністрації на аналогічну посаду в Закарпатті, з'явилися повідомлення про те, що на його місце прийде не чиновник чи силовик, а волонтер. Сьогодні ця інформація підтвердилася: новим очільником Луганської обласної ВЦА став Георгій Тука.

Тука - один з найвідоміших українських волонтерів. За фахом він бізнесмен, керував фірмами, пов'язаним з телекомунікаціями. Тука брав активну участь у подіях Майдану. Волонтерську діяльність він розпочав навесні 2014 - із збору коштів на поповнення мобільних рахунків українських військових. Потім Тука і люди, які до нього приєдналися, почали постачати у війська найнеобхідніші на той час речі - від захисних окулярів до тепловізорів. Вони назвали свою організацію "Народний тил". У серпні 2014 вона була офіційно зареєстрована.

У квітні 2015 року після перевірки солдатської їдальні міністр оборони Степан Полторак доручив волонтерам перевірку об'єктів побуту та складів речового забезпечення. Проект отримав назву «Волонтерський ревізор», керівником його було призначено Георгія Туку.

У червні 2015 року Георгія Туку обрано головою консультативно-волонтерської ради при Головній військовій прокуратурі Генеральної прокуратури України.

У липні 2015 року Георгій Тука взяв участь у зустрічі волонтерів із Президентом України та в нараді в Адміністрації Президента, присвячених боротьбі з корупцією та контрабандою. Результатом цих зустрічей стало створення мобільних груп по боротьбі з контрабандою, до складу яких входять волонтери, співробітники СБУ, ДФС, МВС, прикордонної служби та військової служби правопорядку.

Група Туки активно розпочала боротьбу з незаконним трафіком товарів у зоні АТО. Одна з затриманих фур, яка перевозила обладнання для виготовлення цигаркових пачок, і щодо якої була ухвала суду повернути її власникам, згоріла. Як пояснив Тука - внаслідок обстрілу з загадкового "танка-блукача" сепаратистів.

тука луганщина політика

Знак гривні
Знак гривні