Черговий прокол 3-ї бригади ГРУ Росії (ФОТО, ВІДЕО)

Команді InformNapalm.org вдалося виявити та ідентифікувати чергового російського спецназівця, що пройшов через “українське відрядження”, – військовослужбовця-контрактника відомої 3-ої бригади ГРУ ГШ ЗС РВ в/ч 21208 із Тольяті. Ним виявився Євген Курносов, 23 лютого 1992 року народження, родом із Челябінська.

У соцмережах виявлено кілька профілів Євгена Курносова:
– “ВКонтакті” https://vk.com/id116910598, архів https://archive.is/AxpQX;
– “Мій Світ” http://my.mail.ru/mail/kurnosov.2318/, архів https://archive.is/JsoB7;
– “Інстаграм” https://instagram.com/kurnosovevgeny/, архів https://archive.is/K92HI.

На відміну від інших російських інтервентів, інформація в Є. Курносова у “ВКонтакті” мінімальна, хоч на альтернативних джерелах він більш активний.

Найбільше варта уваги його сторінка в “Інстаграм”, по ній вдалося відстежити його “українське відрядження”, визначити географію по геотегам, згідно з якими він встиг побувати в Україні в Луганську, в Каменськ-Шахтинську, а також у Мілерово Ростовської області РФ (де, за нашими даними, розгорнуті базові й перевалочні табори російських військ) – дивіться фотопідбірку.

Те, що Є. Курносов є кадровим військовослужбовцем ЗС РФ і саме 3-ої бригади спецназу, підтверджується низкою ознак:
– дружнє коло, в якому фігурують колишні та діючі військовослужбовці-контрактники 3-ої БрСпП (Є. Курносов проходив строкову службу в тому ж з’єднанні спецназу в 2011 році, після чого підписав контракт);

– відеоролики з виступу агітбригади в базовому таборі окупаційних сил у Ростовській області з неформальними прапорами ПДВ/СПП (завантажені в “Інстаграм” 2 тижні тому);

– фотографія з аеродрому Мілерово Ростовської області (завантажена в “Мій Світ” 26.06.2015, в “Інстаграм” 30.06.2015 р.). Аеродром активно використовується для перекидання і ротації російськими окупантами, фіксується транспортний літак “Іл-76″. Відповідно до уточненої інформації, цей літак стоїть на балансі Внутрішніх військ МВС РФ (про що свідчить пофарбований у триколор фюзеляж). Згідно з реєстром “Іл-76″, всього на балансі ВВ МВС РФ є 12 одиниць цих машин, з них 2 літаки (бортові номери 76801 та 76825) розбилися, 2 літаки (бортові 76802 та 76826) на зберіганні, з решти 8-ми одиниць - один (бортовий 76829) пофарбований стандартно, а решта 7 (бортові 86887, 86888, 86925, 76803, 73804, 76827, 76828) пофарбовані в кольори російського прапора. Інформація про польоти російської воєнної авіації на території РФ, тим більше перельоти з воєнних аеродромів, закрита. Але, за нашими даними, з початку 2015 року на аеродромах Ростовської області був зафіксований “Іл-76″ з бортовим 76803.

Нагадуємо, що за спостереженнями InformNapalm.org, останнім часом російське воєнне командування перейшло до нової тактики застосування своїх військовослужбовців на Донбасі. У період “дії мінських домовленостей” росіяни відмовилися від застосування звичних тактичних груп (БТГр/РТГр), бо великі бойові одиниці на Донбасі не можуть лишитися непоміченими. Нова тактика передбачає прикомандировування до складу незаконних збройних формувань “новоросії” дрібних груп (відділення/взвод) воєнних у вигляді підсилення та інструкторів, переважно це фахівці вузького профілю: розвідники, снайпери, які розчиняються серед НЗФ бойовиків.

Примітка:
- У травні в полон потрапили російські військовослужбовці 3-ої бригади ГРУ капітан Єрофеєв і сержант Александров, вони у складі зведеного підрозділу виконували бойові завдання в Луганській області. Після того, як Александров і Єрофеєв потрапили в полон, особовий склад командированих спецназівців терміново було виведено з України.
– У полон під Щастям потрапили бійці тольятінського спецназу ГРУ.
– На початку червня 2015 року в Луганську були виявлені та ідентифіковані російські військовослужбовці 22-ої бригади спецназу ГРУ (в/ч 11659, с. Степне, Ростовська область).
– Ідентифіковані військовослужбовці 22-ої бригади СпП ГРУ РФ, що виконують бойове завдання в Луганську.

Матеріал до публікації підготували: Іраклій Комахідзе та krmvictory.

війна луганщина росія

Знак гривні
Знак гривні