Сьогодні - рівно рік з моменту, коли російські війська знищили табір української армії під Зеленопіллям

На жаль, досі частина українських ЗМІ говорить про "гради бойовиків". Насправді, ще взимку цього року за допомогою супутникових знімків вдалося повністю відновити події - а саме, що вночі 11 липня 2014 року з території Росії на територію України, на глибину близько одного кілометру заїхали 14 пускових установок "Град", обстріляли табір української армії, а після цього повернулися на територію Ростовської області.

Деталі розслідування можна прочитати за цим посиланням. Дату 11 липня 2014 року слід вважати першим випадком, коли реактивна артилерія Росії атакувала підрозділи української армії. Відстань від точки пуску до табору складала близько 10 км.

Після цього випадку, наступних декілька місяців такі обстріли з території Росії, або з території України на невеликій відстані від кордону, повторювалися постійно. Завдяки тому, що відповідей на обстріли українська сторона не давала, наші війська після втрат були змушені відійти від державного кордону і фактично пробиватися з боями з оточення.

війна росія

Знак гривні
Знак гривні