Ті самі депутати, що голосували за рестуктуризацію кредитів, вимагають її ветувати. Луценко хряскає дверима (ФОТО)

У Верховній раді намагаються зупинити ухвалений напередодні закон про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті.

Так група депутатів збирає підписи під зверненнями до голови ВР Володимира Гройсмана про переголосування закону та під зверненням до президента не підписувати закон.

Як розповів "Українській правді" депутат Олександр Черненко, який сам голосував за, а потім заявив, що не розібрався - від голови ВР депутати просять повернутися до розгляду законопроекту в залі, оскільки "під час голосування були допущені порушення регламенту", а також через те, що проголосували картки депутатів, які були відсутні.

"Друге звернення, під яким збирають підписи, адресоване президенту Петру Порошенку з проханням не підписувати закону, якщо він вийде з Верховної Ради", - повідомив Черненко.

праворуч - Черненко

Нагадаємо, кілька депутатів у фейсбуках заявили, що "відкликають" свої голоси.

На це політичний оглядач Бі-Бі-Сі Святослав Хоменко нагадує:

"Ані Регламент, ані Конституція, ані будь-який інший закон чи підзаконний акт не передбачають можливості відкликання депутатом свого голосу.
Тому масове прозріння депутатів - це не лише перемога, але й зрада."

Через голосування Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко написав заяву про складання повноважень голови фракції.

Про це він заявив своїм депутатам у п’ятницю, повідомляють джерела "Української правди".

За словами співрозмовників у фракції БПП, причиною такого рішення Луценка стали голосування у Верховній Раді у четвер.

Пізніше цю інформацію підтвердила і прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

"Народний депутат Юрій Луценко написав заяву про відставку з посади голови парламентської фракції політичної партії "Блок Петра Порошенка", - написала вона у своєму Facebook.

Луценко ні з ким не радився перед ухваленням такого рішення, і воно стало несподіванкою навіть для спікера Володимира Гройсмана, якого в керівництво парламенту делегувала саме фракція БПП.
У залі засідань Ради Луценка немає, а на телефонні дзвінки чи смс він не відповідає.

Рада скандал популізм

Знак гривні
Знак гривні