ГПУ оголосила підозру Табачнику, МВС - Мельнику

Генпрокуратура оголосила підозру колишньому міністру освіти Дмитру Табачнику.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, про це журналістам повідомив Генеральний прокурор Віктор Шокін.

"Табачнику оголошена (підозра – ред.) 25 травня", - сказав він.

За його словами, підозра оголошена за статтею 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, він анонсував, що найближчими днями буде оголошену підозру з приводу ще одного відомого колишнього високопосадовця, проте не розкрив його прізвище.

Разом з тим, на запитання журналістів чи оголошена підозра екс-міністру юстиції Олені Лукаш він відповів: "Ви в цьому впевнені? А я не впевнений".

Міністерство внутрішніх справ повідомило про підозру колишньому ректору Національного університету державної податкової служби Петру Мельнику за фактом хабарництва.

28 травня Петру Мельнику було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2,3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), - повідомляє прес-служба МВС.

Правоохоронцями встановлено, що для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра студенти перерахували кошти під виглядом "благодійних внесків" на вказані екс-ректором реквізити. Зазначають, що він одержав від студентів хабарів на загальну суму 63 тисячі гривень.

Екс-ректору загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що екс-ректор Петро Мельник був затриманий 23 липня 2013 року під час отримання хабара у розмірі 40 і 80 тисяч гривень, які він вимагав від двох громадян України за вступ до Національного університету державної податкової служби України, який він очолював.

Суд обрав запобіжний захід - домашній арешт. А 9 серпня 2013 року стало відомо, що Мельник втік, позбувшись електронного браслету. 9 вересня 2013 року стало відомо, що втікач перебуває у США, де проживає його донька.

1 квітня 2014 року Мельник повернувся в Україну і був затриманий. 8 травня був звільнений під заставу 609 тис. грн.

освіта корупція мельник табачник

Знак гривні
Знак гривні