Працівник ГРУ Росії розповів, що опинився в Україні за наказом: він не колишній

Один із затриманих на Луганщині полонених ГРУшників розповів членам Моніторингової місії ОБСЄ про те, що він потрапив до України за наказом свого військового підрозділу.

Про це йдеться у звіті місії, опублікованому в четвер, 21 травня, зазначає "BBC Україна".

Як повідомили у ОБСЄ, представники організації напередодні відвідали двох затриманих громадян Російської Федерації у військовому госпіталі в Києві та поспілкувалися з ними без представників української влади. "Обидві особи заявили, що вони були членами військового підрозділу Збройних сил РФ", - йдеться у повідомленні. У ОБСЄ також додають, "один з них сказав, що він отримав наказ від свого військового підрозділу їхати в Україну, його мали ротувати через три місяці".

Як зазначає видання, водночас інший полонений ГРУшник, за словами місії, "постійно наголошував на тому, що російські військові не залучені до бойових дій в Україні". Також обидва російські спецназівці розповіли, що вони були на розвідувальній операції, мали зброю, але не отримували наказу атакувати.Вони відзначили, що влада України забезпечила їм адвокатів, які відвідали їх у середу, 20 травня.

Нагадаємо, за повідомленням Служби безпеки України, один з ГРУшників поїхав убивати українців, бо не міг виплатити кредит за машину.

війна тероризм кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні