Впійманий спецназівець із ГРУ розповів, як воював на Донбасі (ВІДЕО)

У мережі з’явилося відео допиту російського військового, якого затримали в м. Щастя на Луганщині після поранення у бойовому зіткненні з силами АТО.

"Александров Олександр Анатолійович, сержант, підрозділ - третя бригада спецназу, місто Тольятті. Прізвище командира бригади - полковник Щєпін. Командира роти - старший сержант Кудімов", - заявив затриманий, пише Інсайдер.

За його словами, у зоні АТО його бригада перебуває з 6 березня 2015 року.

Також затриманий називає прізвища свого командира, інших бійців та їхні звання - "командир групи Єрофеєв, заступник командира групи - прапорщик Айзимов, єфрейтор, кулеметник Коновалов, снайпер молодший сержант Немов, санітар сержант Григор'єв, сапер єфрейтор Спірідонов, командир другого відділення старший сержант Дівалов".

"Склад групи - 14 осіб. Працювали у районі м. Щастя", - каже Александров.

"Засоби фізичного впливу щодо мене не застосовували", - заявив він.

"Я військовослужбовець Російської Федерації. На службі з 12 грудня 2012 року. Є контрактником", - зізнався затриманий.

За його словами, у районах навколо Щастя також працюють групи, що складаються з військовослужбовців РФ - "Райовка, Станично-Луганське".

Із Луганська, за його словами, "працює" ще 6-8 груп.

Також він заявив, що його група з 14 осіб прибуває на завдання на 4-5 днів, після чого відбуває на місце постійної дислокації в Луганську, а переміщуються на техніці - "Урал".

Водночас перший заступник командувача "міліцією "ЛНР" Сергій Козлов заявив, що "силовики взяли в полон на території "ЛНР" двох співробітників народної міліції".

Раніше у штабі АТО підтвердили інформацію про те, що бійці батальйону "Айдар" затримали двох російських військовослужбовців.

Одразу після того, як українські військові поблизу Щастя Луганської області захопили в полон двох російських спецпризначенців, терористи розпочали мінометний обстріл із метою знищення своїх же поплічників.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов в ефірі 5 каналу.

"Учора близько 15:00 сталася вогнева сутичка між диверсійно-розвідувальною групою, до складу якої входили російські спецпризначенці. Там їх було близько 14 військовослужбовців. Вони отримали інформацію, що нібито підрозділи ЗСУ, які перебували на території міста Щастя, а також поблизу Луганської ТЕС, залишили свої позиції. І вони таким чином намагались захопити стратегічний міст у районі цього населеного пункту", - розповів він.

"Під час проведення заходів із розмінування території троє російських військовослужбовців натрапили на засідку українських військових. Стався бій, в якому брали участь військовослужбовці 92-ї механізованої бригади, а також військовослужбовці батальйону "Айдар", - зазначив Селезньов.

За його словами, саме військовослужбовці 92-ї бригади захопили росіян.

"Це військовослужбовці 3-ї бригади спеціального призначення, яка дислокується в Тольятті... Під час бою ці військові отримали поранення. Одного поранено в ногу, іншого - в руку. Нині вони дають свідчення, які підтверджують той факт, що на території, де нині проводиться АТО, перебувають військовослужбовці регулярних військ РФ", - додав речник Генштабу.

Він також зауважив, що під час збройної сутички з російськими спецпризначенцями загинув один український військовий - боєць 92-ї бригади.

"Тобто ці військовослужбовці Росії мають понести кримінальну відповідальність за свої вчинки", - наголосив Селезньов.

Крім того, він повідомив, що під час бою з боку терористів, після того як вони зрозуміли, що до полону потрапили їхні поплічники, почали лунати постріли з мінометів.

"Тобто таким чином бойовики намагалися знищити не лише українських військових, а й своїх поплічників. Бойовики всіляко намагаються знищити будь-які докази перебування Збройних сил РФ на території Донбасу", - переконаний речник Генштабу.

За його словами, рішення щодо долі узятих у полон росіян прийматимуть уповноважені особи, а до цього слід з’ясувати всі обставини, які призвели до того факту, що військові ЗС РФ потрапили на територію України.

Нагадаємо, раніше сьогодні речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що в суботу, 16 травня, на Донбасі українські військові затримали двох російських офіцерів Головного розвідувального управління Збройних сил РФ.

тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні