Операція Армагеддон: Росія розпочала гібридну війну ще в середині 2013 року

Компанія "Lookingglass", одна з провідних організацій із комп'ютерного захисту в світі, підтвердила інформацію СБУ про те, що за серією комп'ютерних атак проти українського військового та політичного керівництва, які тривають з 2013 року, стоять російські державні структури.

Повний звіт можна отримати на сторінці компанії.

Згідно інформації Lookingglass’ CTIG, “Операція Армагеддон” почалась щонайменш в середині 2013 року, як один із засобів не допустити європейської інтеграції України. Мішенями кампанії є українські урядові, міліцейські та військові службовці, - а метою крадіжка інформації, що могла б надати переваги російській стороні під час планування контрзаходів. Часовий аналіз атак показав значну кореляцію між кібер-війною та бойовими діями на фронті.

Кожна хвиля атаки починалася за допомогою цілеспрямованого фішингу (targeted spear phishing), коли потенційній жертві надсилали електронну пошту з обґрунтованою причиною відкрити додаток або перейти на спеціально створену, інфіковану сторінку в мережі. При цьому використовувались правдоподібні назви і зміст документів, які або були вкрадені до того, або потенційно мали велике значення для вказаних українських посадовців, з метою спонукати їх до відкриття таких документів.

війна інформація кібервійна росія

Знак гривні
Знак гривні