В Росії продають позолочені iPhone з православною іконою (ФОТО)

Перед смартфоном можна молитися і не можна матюкатися, попередили експерти!

У Росії почалися продажі позолоченого iPhone 6 Credo із зображенням на задній панелі ікони Андрія Рубльова «Трійця», йдеться в повідомленні інтернет-магазину Caviar.

Смартфон комплектується скринькою з червоного дерева.

Дизайн телефону повторює сюжет ікони «Трійця» пензля Андрія Рубльова, створеної в XV столітті. Композиція доповнена слов'янським візерунком зразка XIV століття, який оточує центральну частину зображення.

Приступаючи до роботи зі створення дизайну цієї моделі, представники Caviar вивчили історію створення шедевра Андрія Рубльова і тонкощі християнського світогляду, стверджує компанія.

Крім того, вони звернулися за консультацією до фахівців Гільдії експертів з релігії та права щодо допустимості та етичності використання іконописного образу в дизайні аксесуара. У презентації моделі на сайті магазин дає посилання на висновок експертів, які вирішили, що «зображення ікони« Свята Трійця »на задній панелі смартфона з написом« Трійця. Андрій Рубльов »само по собі не може бути образою релігійних почуттів представників тієї чи іншої християнської конфесії».

Цитовані компанією експерти вважають, що «для представників православ'я зображення« Святої Трійці » може бути елементом, який містичним чином оберігає власників телефону».

«З християнської точки зору, перед іконою прийнято молитися, а значить, віруючий власник може читати молитви перед цим зображенням, а також усвідомлювати необхідність вести християнський спосіб життя, і оскільки це телефон, то не розмовляти лайливими словами, не творити зло, не говорити недобрі речі», - вважають експерти.

Безумовною образою релігійних почуттів віруючих експерти назвали неналежне використання смартфона із зображенням православної святині, а саме: якщо ікона на задній кришці смартфона буде викидатися як сміття, неетично використовуватися будь-яким чином, якщо на смартфоні із зображенням ікони будуть вестися розмови з використанням мату.

Для запобігання некоректному і неетичному використанню зображення «Трійці» Андрія Рубльова, експерти рекомендували докладати до смартфону анотацію, що роз'яснює зміст і сенс зображення, а також особливості використання та шанування ікон в православній традиції.

маразм технології росія

Знак гривні
Знак гривні