Вже не олігарх. Метінвест Ахметова оголосив про стан дефолту

Найбільший український металургійний холдинг веде переговори з кредиторами про реструктуризацію заборгованості.

Про це свідчить повідомлення про фінансові результати групи компаній "Метінвест", опубліковане на сайті холдингу, - повідомляє Інсайдер.

"Паралельно з сьогоднішньої публікацією фінансових результатів за 2014 рік група оголосила про те, що вона знаходиться в стані дефолту, і починає три проекти з отримання згоди від власників своїх облігацій з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках", – сказано в коментарі до звітності холдингу.

Згідно з документом, компанія має намір домовитися про відстрочення погашення основної суми боргу за облігаціями з терміном погашення 20 травня 2015 року, а також отримати згоду від власників облігацій на відмову від свого права висувати вимоги у зв'язку з такими, що вже настали, та майбутніми випадками дефолту за облігаціями з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках.

Згідно з коментарями до звітності, у березні "Метінвест" спробував одержати додаткову згоду кредиторів з передекспортного фінансування щодо часткової відстрочки березневих і квітневих платежів за основними сумами кредитів.

"Цю згоду було отримано від більшості кредиторів, але не від необхідних 100% кредиторів з передекспортного фінансування. Як результат, стався дефолт з оплати на загальну суму $113 млн, який триває по сьогоднішній день", – наголошується в повідомленні.

Наразі "Метінвест" продовжує переговори з кредиторами з передекспортного фінансування з метою підписання договору про невчинення дій та згоду на відмову від пред'явлення вимог у зв'язку з невиконанням зобов'язань компанією.

2014 рік група компаній "Метінвест" закінчила з чистим прибутком $159 млн, що на 60% або на $233 млн менше показника 2013 року.

Виручка холдингу в 2014 році в порівнянні з попереднім періодом скоротилася на 17,5%, або на $2,24 млрд до $10,57 млрд.

Нагадаємо, основними акціонерами Metinvest B.V. є група SCM Ріната Ахметова(71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

економіка ахметов бізнес

Знак гривні
Знак гривні