Один з лідерів сепаратистів Ходаковський розповів, що Ахметов утримує його загін

Керівник угрупування бойовиків "Восток" Олександр Ходаковський, колишній працівник СБУ дав інтерв'ю російському Форбсу і розповів багато цікавого. Зокрема, пояснюючи, що він не людина Ахметова вдався у складні софістичні конструкції. Проте признався. що Ахметов фінансує його банду.

"Я не людина Ахметова в прямому плані, але, оскільки моя позиція – збереження його бізнесу – вона на руку Ахметова, то можна сказати, що я ллю воду на млин Ахметова. Але я не думаю, що це чомусь суперечить", - сказав він і пояснив, що під час воєнних дій недоцільно перерозподіляти бізнес.

"Якщо б я був апологетом олігархів і був зацікавлений у тому, щоб була єдина Україна, мені було б досить просто зняти дві роти, і "ДНР" уже б не було", - сказав він.

"Якщо я людина Ахметова – тоді він найбільший партіот "ДНР", оскільки в такому випадку він фінансує той підрозділ, який дозволяє цій "республіці" існувати", - додав лідер бойовиків.

При цьому Ходаковський не виключає, що в Ахметова була мета зберегти свій вплив на Донбасі в рамках України.

"Він міг намагатися взяти під контроль частину процесів, які тут проходили, щоб мати можливість торгуватися в Києві. Але одна з умов торгівлі, які Київ міг йому виставити – це цілісність України. Я не думаю, що Ахметов би хотів виявитися під протекторатом Росії, йому там було б некомфортно", - сказав Ходаковський.

За словами бойовика, Ахметов зараз позбавлений можливостей впливати на процеси на окупованій території Донбасу: "Ахметов, дотримуючись своїх звичок, намагається це робити, але його вплив тут абсолютно не відчувається. Навпаки, він став заручником ситуації після того, як він продемонстрував своїми закликами до збереження єдиної України й бігбордами, він ще більш дистанціювався", - пише Українська правда

Також Ходаковський, крім маячні, розповів про роль Гіркіна, чеченців, які заживо закопували Губарєва і чому осетинів відправили додому.

Що стосується Ахметова, то також пропонуємо подивитися свіже відео з українського безпілотника на якому видно, що Донбас-Арена в ідеальному стані і біля неї немає жодної одиниці російської техніки, яка могла б викликати вогонь українських сил

Олександр Ходаковський

ахметов ходаковський донецьк

Знак гривні
Знак гривні