Auchan зарєєструвався в ДНР

На початку нинішнього року магазин змінив юридичну особу. У січні 2015 року відбулися збори для співробітників, на якому було оголошено, що торговельна точка буде перереєстрована на ТОВ «Сигма Ленд». Рядові співробітники були звільнені з Auchan і відразу ж прийняті в нову компанію. Частина менеджменту продовжила роботу на колишнього роботодавця. Інформацію про перереєстрацію донецького магазину підтвердило джерело в київському офісі Auchan, - повідомляє Retail-community

Незважаючи на невизначений правовий статус самопроголошеної Донецької Народної Республіки, французький ритейлер Auchan не став закривати свій гіпермаркет в Донецьку. Магазин продовжує роботу, але полтці його майже порожні.

Незважаючи на військовий конфлікт в Донецькій області, гіпермаркет Auchan, розташований на кордоні міст Донецьк і Макіївка, продовжує свою роботу.

При цьому в порівнянні з іншими магазинами Донецька асортимент Auchan вкрай мізерний. Молочна продукція представлена ​​товарами тільки одного місцевого виробника, полиці відділу безалкогольної продукції заставлені всього двома марками мінеральної води місцевого виробництва і російським «Нарзаном», у відділі побутової хімії присутній тільки один вид зубної пасти, а стелажі відділу «Товари для дому» заставлені трилітровими банками. Все це продається за українські гривні.

За словами співробітників торгового залу, останнє велике завезення товару було перед новорічними святами.

«Сюди приїжджають тільки за продукцією, яку робить сам Auchan: пекарня і м'ясний цех», - розповів РБК один з відвідувачів гіпермаркету.

Зараз гіпермаркет продає складські запаси і продукти харчування, вироблені на підприємствах, що знаходяться на території самопроголошених ДНР і ЛНР.

Ще в кінці 2014 року товари в донецький Auchan йшли з Києва, проте зараз в продовольчій групі товарів можна знайти тільки продукцію місцевих постачальників. «Компанія шукає дистриб'юторів по непродовольчої категорії, частина вже знайшли і потихеньку починаємо з ними працювати», - розповів РБК джерело в менеджменті донецького Auchan.

На початку року юрособу змінили

Зміна юрособи підтверджується інформацією на касовому чеку донецького магазину. Два співробітники гіпермаркету Auchan сказали кореспонденту РБК, що «Сигма Ленд» - це «деенеровское юрособа».

За «Сигма Ленд» стоїть «Ашан Україна Гіпермаркет», впевнені два співробітники середньої ланки донецького гіпермаркету.

В їх роботі, кажуть вони, нічого не змінилося: ні зарплати, ні процедури.

Після перереєстрації магазин продовжив працювати з внутрішньою програмою Auchan - Gima, розповів РБК один з менеджерів гіпермаркету, який звільнився на початку березня. Це програмне забезпечення Auchan використовує повсюдно, воно фіксує залишки, продажу, парафії, списання.

Колективу був представлений новий директор гіпермаркету, який раніше не працював у Auchan, розповідає один із співробітників. Зараз у магазині залишилася невелика кількість співробітників - з 350 чоловік, які працювали в 2014 році, близько 200 були скорочені.

При звільненні компанія пропонувала кожному з них перевестися в будь-який з українських магазинів Auchan зі збереженням посади, говорить співрозмовник РБК.

Восени 2014 глава самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко зажадав від підприємців, що працюють на території, контрольованій ДНР, перереєструвати свої підприємства в ДНР і платити податки в бюджет республіки. Згідно тимчасового положення про податкову систему ДНР, підприємці можуть вибрати спосіб сплати податків: або 20% з чистого прибутку, або 2,5% від обороту.

Представник «Auchan Україна» Констанс Борис повідомила, що компанія не коментує ситуацію з магазином в Донецьку. Представник московського офісу Auchan Марія Курносова теж відмовилася обговорювати цю тему.

Retail Community вдалося зв'язатися з Констанс Борис по телефону, і представник «Auchan Україна» відповіла, що компанія не коментує ситуацію з магазином в Донецьку.

донеччина бізнес ашан

Знак гривні
Знак гривні