Голова ДНР під шумок пропонує Коломойському створити ДніпНР

Лідер бойовиків самопроголошеної так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко пропонує губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському створити "Дніпропетровську республіку Коломойського" або "ДРК".

"Я взагалі пропоную Коломойському зробити Дніпропетровщину республіку Коломойського - ДРК. Це буде справедливо. А чому ні? ДНР є. ДРК - хороша республіка... Коломойський де факто господар цієї території, це реальна влада, і Києву з ним доводиться домовлятися", - пише Інсайдер.

Як відомо, конфлікт між Коломойським і президентом Петром Порошенком перейшов в активну стадію після того, як наглядова рада держпідприємства "Укртранснафта" відсторонила Олександра Лазорко від здійснення повноважень голови правління компанії. У повідомленні "Нафтогазу", який контролює 100% акцій "Укртранснафти", не була зазначена причина такого рішення.

Ігор Коломойський в супроводі, за деякими даними, озброєних людей приїхав в офіс "Укртранснафти", де перебував близько 6:00. Залишаючи приміщення, Коломойський заявив, що "звільняв будівлю" Укртранснафти "від російських диверсантів".

При цьому голова Дніпропетровської ОДА звинуватив оточення президента у рейдерстві та обматюкав журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка.

Коломойський заявив, що Юрій Мельник, який з 19 березня є тимчасово виконуючим обов'язки голови правління "Укртранснафти", "сам себе призначив". На питання, хто стоїть за цим, Коломойський відповів: "Я не знаю. Сказали, Кононенко - один з керівників фракції БПП".

Крім того, 19 березня Верховна Рада позбавила Коломойського контролю над "Укрнафтою". Після цього вхід в будівлю держпідприємства "Укрнафта" в Києві на Нестеровському провулку заблокували люди зі зброєю.

У Дніпропетровську на 28 березня скликають на "громадську акцію за єдність України і на підтримку патріотичної команди Дніпропетровської ОДА".

Захарченко коломойченко дніпропетровщина гумор

Знак гривні
Знак гривні