У справі про вбивство СБУшника проходять заступники Коломойського й нардеп Денисенко

СБУ підозрює чиновників ДніпрОДА в підтримці злочинців.

Заступники Дніпропетровської обладміністрації Геннадій Корбан і Святослав Олійник, а також нардеп Андрій Денисенко проходять у справі про вбивство співробітника СБУ в Волновасі.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу в понеділок, - пише Лівий берег.

Він підтвердив, що співробітник СБУ Дмитро Манзік був убитий пострілом в голову під час операції по затриманню вантажівок з контрабандою в Волновасі. Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв.

Троє підозрюваних у співучасті у вбивстві було затримано відразу після цього і зараз перебувають під вартою в Волновасі. Одного з них поранили під час затримання.

У суботу-неділю були затримані ще 6 людей. За словами Наливайченка, затримані також підозрюються у викраденні людей і застосуванні тортур.

За рішенням генерального прокурора Віктора Шокіна, всі інциденти, пов'язані з цим угрупованням, у тому числі вбивство співробітника СБУ, об'єднані в одне кримінальне провадження.

"Ми розуміємо, що і злочинне угруповання, яке діяло в Донецькій і Дніпропетровській областях, і бандити, які застосовували зброю проти правоохоронців, і бандити, які викрадали людей - це одне організоване злочинне угруповання, одна банда, яка отримує підтримку - а ми обґрунтовано підозрюємо, що і фінансування - високих посадових осіб Дніпропетровської обласної держадміністрації. Двоє з них нами допитані", - сказав Наливайченко.

Пізніше на пряме запитання він підтвердив, що мова йде про Корбана й Олійника. Також він додав, що перевіряється причетність до ОЗУ нардепа Денисенка, який заступився за затриманих.

"Посадові особи, особливо з Дніпропетровської обласної державної адміністрації, зараз загрожують нашим слідчим через застосування незаконних збройних формувань, зокрема "Січ"- підприємства, яке нібито є охоронною структурою. Зараз нам загрожують застосуванням цих озброєних людей, щоб зупинити слідство і затримання вбивці", - сказав Наливайченко.

Нагадаємо, 21 березня під час виконання службового завдання в Волновасі був застрелений офіцер СБУ. Його вбили при спробі затримання трьох фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.

У зв'язку з убивством міліції видали орієнтування на жителя Дніпропетровська Дениса Гордєєва, 1979 року народження.

За неофіційною інформацією, Гордєєв є також бійцем батальйону "Дніпро-1" з позивним "Адвокат" та представником дніпропетровського "Правого сектора".

22 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що підозрюваний разом з подільниками прикривались посвідченнями "Правого сектора" і однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

Згаданий головою СБУ Святослав Олійник спростовує звинувачення:

"Прочитав заяву Наливайченка. Страшно уявити, куди може докотитися країна, у якій голова СБУ так вільно імпровізує на брифінгах", - написав він у Facebook.

"Також стає зрозумілим рівень дезінформації нагорі", - додав Олійник.
Він вимагає "очної ставки" з правоохоронцями, яким він, за твердженням Валентина Наливайченка, погрожував.

"Я офіційно заявляю, що одразу по поверненні з Брюсселя наполягаю на очній ставці зі співробітниками СБУ, яким я нібито погрожував, за словами Наливайченка. Якщо таких співробітників не знайдеться, то я подам на Наливайченка до суду й вимагатиму матеріальної компенсації за брехню", - заявив заступник Ігоря Коломойського в ОДА.

скандал кримінал корбан сбу олійник наливайченко денисенко

Знак гривні
Знак гривні