За одну ніч в Запорізькій області знесли 9 пам’ятників Леніну

В ніч з 16 на 17 березня в Запорізькій області невідомі знесли дев’ять пам’ятників Леніну. Про це пише Український інститут національної пам’яті на своїй Фейсбук-сторінці.

Не стало монументів вождя у смт. Веселому, смт. Михайлівці, у Малій Білозерці Василівського району, Молочанську Токмацького району, Новобогданівці Мелітопольського району, Плодородному і Пришибі Михайлівського району.

смт. Веселе Запорізької обл.

У селі Тимошівка Михайлівського району невідомі повалили два пам’ятники Леніну – одного біля будівлі сільської ради, іншого на краю села. Вранці селяни знову встановили пам’ятник біля сільради, інший був розбитий, тому його не можна було відновити.

с. Пришиб Запорізька обл.

с. Молочанськ Запорізька обл.

Нагадаємо, згідно з історико-юридичним висновком Володимир Ленін (Ульянов) підпадає під визначення осіб, причетних до організації та здійснення політичних репресій згідно абзацу 7 п. 3 указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» від 28 березня 2007 р. №250/2007, пам’ятники яким мають бути демонтовані, і відповідальність за це покладається, зокрема, на обласні державні адміністрації.

Володимир Ленін - один з організаторів збройного Жовтневого перевороту восени 1917 р. та громадянської війни в Росії. В подальшому ініціатор червоного терору та примусової заготівлі сільськогосподарських продуктів, т.зв. продрозверстки, яка стала головною причиною Голоду в Україні 1921–1923 рр. та Голоду в Поволжі 1921–1922 рр.; конфіскації приватної власності та церковних цінностей.

запоріжжя ленін ленінопад

Знак гривні
Знак гривні