Бойовики вимагають скасувати нові закони України щодо Донбасу

Угруповання бойовиків "ДНР"-"ЛНР" вимагають скасувати ухвалені вчора Верховною Радою закони щодо порядку місцевого самоврядування на Донбасі.

"ДНР" і "ЛНР" заявляють, що ніякі компроміси з Києвом неможливі до тих пір, поки не будуть скасовані вчорашні ганебні рішення (Петра) Порошенка і Верховної Ради", - цитує заяву бойовиків Інсайдер.

Також бойовики заявляють, що влада таким чином показали свою не здатність домовлятися.

Верховна Рада вчора прийняла зміни до закону про порядок місцевого самоврядування в деяких регіонах Луганської та Донецької областей.

Змінами передбачається, що закон про місцеве самоврядування на Донбасі набуде чинності після проведення в Донецькій і Луганській областях виборів згідно з законодавством України та міжнародними стандартами.

Також закон передбачає, що для встановлення особливого порядку самоврядування, з Донецької та Луганської областей повинні бути виведені незаконні збройні формування і військова техніка, недопущено втручання у виборчий процес бойовиків.

Також Рада прийняла постанову №2396 про визнання тимчасово окупованими територіями частину населених пунктів Донецької і Луганської областей.

донеччина луганщина сепаратизм тероризм

Знак гривні
Знак гривні