Костянтинівка: протести внаслідок ДТП призвели до обмежень на їзду техніки (ПІДСУМОК, ВІДЕО)

У Донецькій області вводять обмеження на пересування військової техніки. Обмеження введені після того, як у Костянтинівці близько 15.00 16 вересня БМД задавила дитину. Одна восьмирічна дитина загинула, ще одна та її мати госпіталізовані.

Костянтинівка - останнє місто на підконтрольній українському уряду території, до Костянтинівки зараз ходять поїзди, які колись ходили до Донецька.

В мережі є відео наїзду техніки на людей:

В результаті, - повідомляє редактор Громадського Донеччини Олексій Мацука, - 30 людей перекрили вулицю Ломоносова. Перевернули машину ДАІ.

На мітингу палили шини.

Потім близько сотні людей напали на гуртожиток, де живуть українські військові - побили вікна. Перевежно це місцева молодь.

Міліція затримала іногороднього, який закликав до заворушень. Ця людина підбурювала мешканців міста до масових заворушень після вчорашньої ДТП.

Військових, які керували БМД, що наїхала на жінку з дітьми, затримали. Міноборони обіцяє покарати військових, які на БМД збили дітей.

Повідомляють, що розслідування ДТП бере під особистий контроль головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Він переконує, що вже опитали основних свідків і затримали підозрюваних у скоєнні цього злочину.

"На цей момент затримано двох військовослужбовців (один - командир, другий - рядовий), яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні ДТП, тобто цього злочину", - сказав Матіос.

Своєю чергою, на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко заявив, що начальника військової частини, де служать затримані бійці, відсторонили від посади.

А тим часом на тому самому перехресті знову сталась ДТП. Водій легкового автомобіля скоїв наїзд на літню жінку.

У Костянтинівці міліція патрулюватиме вулиці спільно з військовими. Начальнику місцевої міліції поставлено задачі навести порядок у місті.

донеччина ДТП армія скандал кримсінал нп

Знак гривні
Знак гривні