Чому відведення важкого озброєння не позначиться на обороні Маріуполя (ВІДЕО)

26 лютого, було відведено першу партію важкої зброї – Україна відвела з однієї позиції протитанкові гармати МТ-12, які мають калібр 100 мм, повідомляє ТСН.

Як пояснили нам прес-офіцери ЗСУ, почали з меншого калібру. Якщо противник і надалі дотримуватиметься мінських обіцянок - діятимуть за наказами вищого керівництва і відведуть інше важке озброєння.

Попри наростаючу інформацію та побоювання, що саме Маріуполь може стати наступною мішенню сепаратистів, військові кажуть, суттєво на оборону Маріупольського напрямку це не впливає. "Ні в якому разі це не впливає. В нас залишається і решта озброєння. Броньована техніка, особовий склад. Усі знаходяться на своїх позиціях. Тобто, раптом буде якийсь удар, в нас є чим його відбити", - заспокоїв прес-офіцер сектору "М" Дмитро Чалий.

Разом з тим продовжує надходити інформація від розвідників, що ворог довкола Маріупольських підступів лише посилює озброєння. За інформацією ТСН, нарощує зброю противник з боку Волновахи - поблизу Докучаєвська. Не зовсім схвально відгукуються про початок відведення зброї добровольчі батальйони.

Зокрема в полку "Дніпро-1" розповіли, що терористи і сьогодні їх обстрілювали. Щоправда, лише зі стрілецької зброї, але провокували. Тож противникові не надто вірять. Чи відводить на Приморському фронті зброю противник - достеменно поки не відомо. У штабі ЗСУ повідомляють лише про домовленості.

донеччина дипломатія війна

Знак гривні
Знак гривні