5 років яєчному теракту, який перевернув українську політику

Рівно 5 років тому у Віктора Федоровича Януковича влучило яйце - і він упав.

Згадайте, як висвітлювалася та подія - і ви отримаєте всю картину взаємної ненависті і недовіри влади і опозиції.

"Під час чат-конференції в "Телекритиці" керівник передвиборчого штабу Януковича Сергій Тігіпко повідомив, що в прем'єра влучили акумулятором від телекамери.

Губернатор Івано-Франківщини Михайло Вишиванюк повідомив на прес-конференції, що у Віктора Януковича влучили двома каменями. Один камінь потрапив у голову, інший – у груди. Прем’єр отримав больовий шок".

"Під час інциденту, який стався у Івано-Франківську, в прем’єр-міністра Віктора Януковича кинули пристрій від відеокамери. Про це повідомив заступник керівника прес-служби уряду Олександр Тернавській у Івано-Франківську".

"За словами Ганни Герман, у прем'єра було зроблено два кидки, один - твердим предметом. Людина, що атакувала Януковича, затримана. Проводиться дізнання. Раніше Герман заявила, що "радикально налаштована частина представників блоку "Наша Україна" поводилася агресивно, що змусило охорону прем'єра захищати його".

Нардеп Володимир Колоніарі з "Регіонів України" загрожує відплатою "Нашій Україні" за інцидент із прем'єром Віктором Януковичем в Івано-Франківську. "Ви, Ющенко і нашоукраїнці, виховали відморозків, банду, - заявив Колоніарі з трибуни парламенту, відзначивши, що "Наша Україна" ще за це заплатить. - Ви хочете Україну якою ви її запланували?! Мало вам не буде здаватися! Ви її отримаєте!".

Колоніарі розповів, що Януковича "закидали важкими предметами і йому дотепер надають допомогу". Також, за словами Колоніарі, поранений охоронець Януковича.

За словами радника Януковича Тараса Чорновола, в Януковича було кинуто кілька предметів, і "я побачив, що полетів камінь і потрапив йому в голову, хтось ще кидав яйця". Чорновіл підкреслив, що інцидент "не є хуліганською витівкою, коли хтось щось витягує, що є під руками". "Це досить продумана річ, але я не беру сміливість говорити, що ця акція була завданням Центрального штабу Віктора Ющенко", - сказав Чорновіл.

Загалом же провладні ЗМІ (а інших тоді майже не було) подали ситуацію так, як це зробила одіозна "Сегодня":

І ця картина жахливих націоналістів, можливо, так би й збереглася у нетривкій народній пам'яті, якби не Євроньюс і 5-ий канал, котрі просто показали цей ролик. Так імідж "залізного і сильного лідера" упав у "колаптоїдний стан" від одного-єдиного яйця.

24 вересня 2004 року стало Януковичевим Сталінградом. Після цього шальки терезів хитнулися в бік Ющенка, а кампанія народного креативу відбувалася під гаслом "Веселі яйця" :))

До речі, за день до того в Конотопі у Тимошенко теж кинули яйцем. І нічого, вона не впала.

відео фріки ностальгія янукович

Знак гривні
Знак гривні