В Дебальцево тривають перемирні бої

Вчора ввечері глава "ДНР" Олександр Захарченко запропонував українським силовикам, що перебувають у районі Дебальцевого Донецької області, покинути район без зброї і техніки. Про це пише Інсайдер.

"Усе, що знаходяться в Дебальцевому та прилеглих населених пунктах українські військовослужбовці, повинні організовано покинути місто без зброї і техніки", - заявив Захарченко сепаратистським ЗМІ, передає РИА Новости.

"Будь-які спроби прориву на територію України або штурму наших позицій у цьому районі будуть припинятися, - підкреслив він.

Раніше терористи "ДНР" заявляли, що вони оточили в цьому районі кілька тисяч силовиків, яким було запропоновано припинити стрілянину.

Як повідомляв INSIDER, Президент України Петро Порошенко, Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президенти Франції Франсуа Олланд і Росії Володимир Путін відзначили необхідність створення умов для роботи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Дебальцевому Донецької області.

"Спільна позиція "Нормандського формату" - припинення вогню має відбутися на всій лінії зіткнення, включно з частинами в районі Дебальцевого", - йшлося в їхній телефонній розмові у "нормандському форматі" ввечері 15 лютого.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив стурбованість продовженням бойових дій біля Дебальцевого Донецької області.

Генсек "закликає всі сторони дотримуватися припинення вогню без винятку, - повідомляє прес-служба ООН.

Також повідомляють, що Пан Гі Мун нагадує всім про важливість припинення вогню, що базується на широкому застосуванні Мінського угоди для відновлення миру в Україні.

Як повідомляв INSIDER, президент України Петро Порошенко, Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд і Росії Володимир Путін відзначили необхідність створення умов для роботи спостерігачів ОБСЄ в Дебальцевому Донецької області.

"Загальна позиція "Нормандського формату" - припинення вогню має відбутися на всій лінії зіткнення, включаючи частинами в районі Дебальцеве", - говорилося в їхній телефонній розмові в "нормандському форматі" увечері 15 лютого.

резидент України Петро Порошенко, Канцлер Німеччини Анґела Меркель та президенти Франції Франсуа Олланд і Росії Володимир Путін відзначили необхідність створення умов для роботи спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Дебальцевому Донецької області.

Про це йшлося в їхній телефонній розмові у "нормандському форматі" ввечері 15 лютого, повідомляє прес-служба голови Української держави.

"Спільна позиція "нормандського формату" - припинення вогню має відбутися на всій лінії зіткнення, включно з частинами в районі Дебальцевого", - йдеться в повідомленні.

донеччина дипломатія війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні