У Краматорську одна з ракет ледь не влучила в ОБСЄ. Висновки місії

Обстріл Краматорська Донецької області, в результаті якого, за останніми даними, загинули 16 людей, вівся з південного або південно-східного напрямку. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, оприлюдненій після оперативного аналізу місця події, проведеного співробітниками моніторингової місії, - передає Остров.

"СММ оцінила, що три снаряди виявилися 300-мм боєприпасами, які випустили з БМ-30 "Смерч" або РСЗВ "Торнадо". Ґрунтуючись на живому спостереженні, фотографіях та аналізі карт, СММ оцінила, що обстріл вівся з південно-південно-східного напрямку. СММ поки не проводила аналіз воронок з міркувань безпеки", - йдеться в тексті документу.

Крім того, у звіті йдеться, що під час обстрілу Краматорська одна з ракет впала в 30 метрах від членів спеціальної спостережної місії ОБСЄ. "Члени моніторингової групи побачили, як ракета впала за будинком в 30 метрах від позиції, де знаходилися спостерігачі. Ракета впала у дворі будівлі, але не вибухнула", - наголошується в документі.

донбас війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні