Ворог перетис трасу до Дебальцево і почав використовувати авіацію. Обама і Менкель радяться з приводу зброї для України.

Російські війська продовжують спроби відрізати українські сили у Дебальцево. Так близько 12.00 комбат і депутат Семен Семенченко повідомляв: «Пошла зачистка района сосредоточения прорвавшихся сил противника (танк, 2 бмп, пехота) в районе Луганское- Дебальцево ( . дивіться карту тут)Части ВСУ, противодиверсионная группа батальона "Донбасс", усиленная бронетехникой. Попытка перерезать дорогу жизни Дебальцево- Артемовск провалилась. На случай подхода свежих сил противника подтянуты значительные резервы. Идет бой. Слава Украине!"

Проте близько 17.00 Семенченко написав, що окупанти «перетисли трасу».

«Продолжаются бои в районе Логвиново (. дивіться карту тут) на трассе Дебальцево- Артемовск. Противник сумел подтянуть резервы. С обих сторон есть потери в бронетехнике. Работает наша Артиллерия. … Короче. Сепары в Логвиново пережали трассу. ВСУ и противодиверсионная группа Донбасса отошли на исходные.»

Траса має ключове значення для постачання наших військ у Дебальцевому, перектиття траси навіть поки-що не значними силами противника це суттєвий крок до оточення.

Згодом нардеп додав: «Никаких котлов нет. Просто немного "заложен нос". Если предпринять энергичные меры и слаженными действиями ВСУ и Нацгвардии вышибить противника который уже успел укрепиться (!!) то все будет добре. Нет никакого повода для паники. Сил достаточно, вопрос в грамотном их использовании».

І повідомлення станом на 19:25: "Наша арта начала интенсивно работать по позициям противника в районе Логвиново. Как будут позитивные новости- сообщу."

Зазначимо, що росіяни змінили тактику тепер, вони не атакують в лоб, а стараються не великими підрозділаим оминати вузли оборони і заходити в тил. Особливість цієї війни в тому, що цілісної лінії фронту, як такої не існує, на томість є низка опорних пунктів оборони.

Також сьогодні з’явилося повідомлення від українських бійців про використання Росією авіації на іншій ділянці фронту але теж поблизу Дебальцево. Штаб АТО поки що не підтверджує цієї інформації, можливо тому, що офіцери на передовій ще не встигли подати відповідні рапорти.

Серед світових лідерів тривають дебати чи надавати Україні зброю. Сьогодні відбувається зустріч Меркель з Обамою, на якій очевидно обговорюється ця тема. Як пише світова преса Меркель висунула Путіну ультиматум, або він іде на її мирний план, або вона не заперечуватиме проти поставок американської зброї в Україну. Перед цим світові ЗМІ писали, що Обама не дасть добро на поставки зброї, якщо Меркель буде проти.

Фото із ФБ Семенченка

війна семенченко дебальцеве

Знак гривні
Знак гривні